Euro 2020: Κροατία - Σκωτία 3-1: Πανηγυρική πρόκριση για τους Κροάτες (highlights)

Η Κροατία νίκησε την Σκωτία με 3-1 και πέρασε πανηγυρικά στους «16» της διοργάνωσης

Euro 2020: Κροατία - Σκωτία 3-1: Πανηγυρική πρόκριση για τους Κροάτες (highlights)


Η ψυχωμένη Κροατία νίκησε την Σκωτία με 3-1 και ήταν αυτή που σφράγισε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Σκωτσέζοι απειλούσαν με Ντάικς και Άνταμς σε πρώτο χρόνο και με ΜακΓκιν σε δεύτερο, ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 6' όταν ωραία σέντρα του ΜακΓκιν με το δεξί, δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή ο Άνταμς εντός της μικρής περιοχής, με τον Λιβάκοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, δυνατό μκαρινό σουτ του Άνταμς έφγυε μόλις άουτ.

Και αν η Σκωτία μπήκε παθιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, η Κροατία ήταν αυτή που στην πρώτη της ουσιαστικά επίθεση, στο 17', άνοιξε το σκορ. Ο Πέρισιτς έκανε την κεφαλιά πάσα στον Βλάσιτς και ο τελευταίος με ωραίο σουτ πέτυχε το 1-0. Στη συνέχεια η Κροατία έλεγχε το ματς, όμως στο 43' ήρθε η ισοφάριση για τους Σκωτσέζους. Ο ΜακΓκρέγκορ εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απομάκρυνση των αμυντικών στη σέντρα του Ρόμπερτσον, και με ωραίο σουτ από το όριο της περιοχής νίκησε τον Λιβάκοβιτς και έγραψε το 1-1.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50' ο Μάρσαλ πρόλαβε τον Γκβάρντιολ που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και απέτρεψε το 2-1. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μόντριτς βρήκε με λόμπα τον Πέρισιτς, το σουτ του οποίου όμως αποκρούστηκε από τον Μάρσαλ. Οι Κροάτες διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 62' όταν ο Μόντριτς εκμεταλλεύθηκε την πάσα του Πέρισιτς και με ένα μαγικό πλασέ με το εξωτερικό, έστειλε τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι του Μάρσαλ για το 2-1. Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς έκανε τρία τα τέρματά της στο 77' με διαγώνια κεφαλιά του Πέρισιτς, μετά από κόρνερ του Μόντριτς.

Διαιτητής: Ραπαλίνι (Αργεντινή), Βοηθοί: Μπελάτι (Αργεντινή), Μπόνφα (Αργεντινή), Γήπεδο: «Χάμπντεν Πάρκ Γλασκώβης»
ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Τζουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβάρντιολ (71' Μπάρισιτς), Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς (80' Ρέμπιτς), Μπρόζοβιτς, Βλάσιτς (76' Ιβάνουσετς), Πέτκοβιτς (70' Κράμαριτς).
ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ (λ.τ. 34' Μακ Κένα), Τίρνεϊ, Ο’Ντόνελ (84' Πάτερσον), Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (70' Φρέιζερ), ΜακΓκιν, ΜακΓρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (82' Νίσμπετ).