Βόρεια Μακεδονία – Ολλανδία 0-3: «Απόλυτοι» με τριάρα οι «οράνιε» (highlights)

Η Ολλανδία «πάτησε» με το ευρύ 3-0 τη Βόρεια Μακεδονία στο Άμστερνταμ και με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στο 3ο γκρουπ πέρασε ως πρώτη από τον όμιλο στους «16» του Euro 2020. Αποχαιρέτησαν την διοργάνωση τα «λιοντάρια».

Βόρεια Μακεδονία – Ολλανδία 0-3: «Απόλυτοι» με τριάρα οι «οράνιε» (highlights)

Με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ολοκλήρωσε η Ολλανδία την πορεία της στον τρίτο όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και περιμένει πλέον τον επόμενο αντίπαλό της στην διοργάνωση. Οι «οράνιε» επιβλήθηκαν 3-0 της Βόρειας Μακεδονίας στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» του Άμστερνταμ για την τελευταία αγωνιστική και έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην πρόκρισή τους στους «16» και μάλιστα ως πρώτοι από το γκρουπ.

Αντίθετα, η Βόρεια Μακεδονία αν και ήλπιζε να πάρει έστω έναν πόντο στην παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση ενός Euro, τελικά δεν τα κατάφερε. Τα «λιοντάρια» ολοκλήρωσαν τις αναμετρήσεις τους με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και αποκλείστηκαν από την συνέχεια, μέσω της τελευταίας θέσης που τερμάτισαν στον όμιλο.

Κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί της Βόρειας Μακεδονίας αποθέωσαν τον αρχηγό της εθνικής τους, Γκόραν Πάντεφ, ο οποίος μετά από 20 χρόνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους στην πορεία του με το εθνόσημο.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι στο ξεκίνημα της συνάντησης, ωστόσο δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους για να φτάσουν στο γκολ. Μόλις στο ένατο λεπτό είδαν τον διαιτητή να τους ακυρώνει γκολ του Τρικόφσκι ως οφ-σάιντ, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 22’.

Η συνέχεια ανήκε στην Ολλανδία. Οι «οράνιε» πήραν τα «ηνία» του ματς και μία αντεπίθεσή τους στο 24’ ήταν αρκετή για να τους οδηγήσει στο 1-0. Οι παίκτες του Φρανκ Ντε Μπουρ έφυγαν ταχύτατα στην επίθεση και από την ασίστ του Μάλεν ο Ντεπάι με έξοχο πλασέ μέσα στην αντίπαλη περιοχή άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη η Ολλανδία συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και στο 50’ άγγιξε το 2-0, αλλά από την καρφωτή κεφαλιά του Ντε Λιχτ ο Τριτσκόφσκι πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα στη γραμμή του τέρματος. Αυτό που δεν κατάφερε ο στόπερ των «οράνιε», το πέτυχε τελικά ένα λεπτό αργότερα (51’) ο Βαϊνάλντουμ και από πάσα του Ντεπάι διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Με τη Βόρεια Μακεδονία ανήμπορη να αντιδράσει, στο 58’ ο Βαϊνάλντουμ πέτυχε και το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι για το 3-0 της Ολλανδίας, η οποία είχε και δοκάρι στο 68’ με τον Βέγκχορστ.

Διαιτητής: Κόβατς (Ρουμανία).

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Βελκόφσκι, Μούσλιου, Ελμάς, Αντέμι (78’ Νικόλοφ), Τρικόφσκι (56’ Τσουρλίνοφ), Μπάρντι (78’ Στογιανόφσκι), Αλιόσκι, Τραϊκόφσκι (68’ Χασάνι), Πάντεφ (69’ Κοσταντίνοφ).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Ντε Φράι (46’ Τίμπερ), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ντάμφριες (46’ Μπεργκχούις), Γκράβενμπερχ, Φρένκι Ντε Γιόνγκ (79’ Γκακπό), Βαϊνάλντουμ, Βαν Άανχολτ, Μάλεν (66’ Προμές), Ντεπάι (66’ Βέγκχορστ).