Ουκρανία - Αυστρία 0-1: Στους «16» για πρώτη φορά στα χρονικά!

Το γκολ του Μπαουμγκάρτνερ στο 21' ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Αυστρία τη νίκη με 1-0 επί της Ουκρανίας και ταυτόχρονα την πρώτη πρόκριση της ιστορίας της σε φάση νοκ άουτ του Euro!

Ουκρανία - Αυστρία 0-1: Στους «16» για πρώτη φορά στα χρονικά!

Οι Αυστριακοί μπήκαν εξαρχής με το «μαχαίρι στα δόντια», δείχνοντας ότι είναι η ομάδα που παρατάχθηκαν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν το τρίποντο. Οι τυπικά γηπεδούχοι πλήρωσαν το γεγονός ότι ξεκίνησαν το ματς εμφανώς επαναπαυμένοι με την ισοπαλία και μέχρι να... ξυπνήσουν, η Αυστρία είχε πετύχει ήδη ένα γκολ και είχε απειλήσει ουκ ολίγες φορές την εστία του -για άλλη μια φορά εξαιρετικού- Μπούστσαν.

Το εν λόγω τέρμα ήρθε στο 21', όταν ύστερα από κόρνερ του -μόνιμου εκτελεστή στημένων για την Αυστρία- Νταβίντ Αλάμπα από αριστερά, ο Κρίστοφ Μπαουμγκάρτνερ με προβολή στο ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της ουκρανικής εστίας. Το α' ημίχρονο ολοκληρώθηκε με επιθετικό μονόλογο των Αυστριακών, με τους Ουκρανούς να βγαίνουν μια και μοναδική φορά μπροστά με αξιώσεις σε ολόκληρο το 45λεπτο.

Η μορφή του ματς στο β' μέρος ήταν διαφορετική, καθώς οι Ουκρανοί -έχοντας πλέον πάση θυσία ανάγκη ένα γκολ για να πάρουν αυτοί την πρόκριση- μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να ανοιχτούν. Αυτό έδωσε μια άγρια ομορφιά στο παιχνίδι, καθώς η προώθηση της Ουκρανίας άφησε χώρους που προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν οι παίκτες της Αυστρίας, με ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Τίποτα, όμως, δεν επρόκειτο να αλλάξει. Η Ουκρανία δεν κατάφερε ποτέ να πιέσει ουσιαστικά τους Αυστριακούς, οι οποίοι κράτησαν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το φινάλε και με τη δεύτερη νίκη στην ιστορία τους σε τελική φάση Euro, προκρίθηκαν για παρθενική φορά σε νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης!

Γήπεδο: «Arena Nationala» (Βουκουρέστι). Διαιτητής: Τσακίρ (Τουρκία).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρίι Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο (85' Μπεσέντιν), Σίντορτσουκ, Σαπαρένκο (68' Μάρλος), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο, Μαλινόφσκι (46' Τσιγκάνκοφ), Γιάρεμτσουκ.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Σλάγκερ, Λάιμερ (72' Ιλσάνκερ), Γκρίλιτς, Μπαουμγκάρτνερ (32' λ. τρ. Σεπφ), Σάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (90' Κάλαϊτζιτς).