Μαντσίνι: «Οι ομάδες που προκρίνονται ονειρεύονται τον τίτλο»

Ικανοποιημένος ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος μετά την πρόκριση είπε πως όσοι περνούν στην επόμενη φάση ονειρεύονται την κατάκτηση του Euro.

Μαντσίνι: «Οι ομάδες που προκρίνονται ονειρεύονται τον τίτλο»

Η Ιταλία επικράτησε 1-0 της Ουαλίας και ο προπονητής Ρομπέρτο Μαντσίνι εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την ομάδα του.

«Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ακόμη ένα γκολ, αλλά οι αντίπαλοι αμύνθηκαν πολύ καλά σε όλο το ματς, είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ. Εμείς τα πήγαμε πολύ καλά από τη μεριά μας», είπε o Μαντσίνι.

Για τα 30 σερί ματς χωρίς ήττα, ισοφαρίζοντας το ιστορικό ρεκόρ της ομάδας του Πότσο από το 1935-39: «Ο Πότσο ήταν σπουδαίος, κέρδισε τίτλους και εμείς είμαστε μακριά από αυτά ακόμα».

Για το αν μπορεί να ονειρεύεται αυτή η Ιταλία την κατάκτηση του Euro:

«Όσες ομάδες περνάνε στον επόμενο γύρο μπορούμε να πούμε πως έχουν πιθανότητες για τον τίτλο. Αν αντιμετωπίσαμε δυσκολίες; Φυσικά, όλα τα ματς είναι δύσκολα δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις γιατί στο τουρνουά παίζουν οι καλύτεροι παίκτες και η νίκη δεν είναι σίγουρη».

Η Ιταλία ισοφάρισε ένα ρεκόρ που διαρκούσε από τη δεκαετία του 1930 και συγκεκριμένα για 82 χρόνια, παραμένοντας αήττητη για 30 συνεχείς αγώνες.

Τότε, η «σκουάντρα ατζούρα» παρέμεινε αήττητη για 30 παιχνίδια και συγκεκριμένα από τις 24 Νοεμβρίου 1935 έως τις 20 Ιουλίου 1939.

Η Ιταλία του Μαντσίνι ισοφάρισε ρεκόρ 82 χρόνων

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κατάκτησε τρεις μεγάλες διοργανώσεις: το Διεθνές Κύπελλο (International Cup), τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1938, σημειώνοντας 24 νίκες και έξι ισοπαλίες.

Η σημερινή ομάδα της Ιταλίας είναι «αχτύπητη» μετά την ήττα στο Nations League από την Πορτογαλία, στις 10 Σεπτεμβρίου 2018. Έκτοτε, ακολούθησαν 25 νίκες και 5 ισοπαλίες (έξι αγώνες ήταν φιλικοί).

Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές του Μαντσίνι έχουν νικήσει και στους 11 τελευταίους αγώνες τους.