Το Μόναχο θέλει να φωτίσει το γήπεδο με τα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ στο ματς με Ουγγαρία

Η Γερμανία θέλει να φωτίσει το γήπεδο της με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ την Τετάρτη, για το παιχνίδι Euro 2020 εναντίον της Ουγγαρίας - Σε διαμαρτυρία για ενάντια σε νόμο του Ούγγρου πρωθυπουργού. 

Το Μόναχο θέλει να φωτίσει το γήπεδο με τα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ στο ματς με Ουγγαρία

Η πόλη του Μονάχου θα ζητήσει άδεια από την UEFA να φωτίσει το γήπεδο της με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ την Τετάρτη, για το παιχνίδι Euro 2020 εναντίον της Ουγγαρίας (22:00), σε διαμαρτυρία ενάντια σε νόμο που θεωρείται πως δημιουργεί διακρίσεις και ψηφίστηκε αυτήν την εβδομάδα από την πλειοψηφία του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, «θα γράψει επιστολή στη UEFA τη Δευτέρα» για να υποβάλει αίτηση, για την πρόταση που πήρε στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της δημοτικήγς αρχής.

«Η πρωτεύουσα της Γης (της Βαυαρίας) έχει ως αξία την ποικιλομορφία, την ανοχή και την ισότητα στον αθλητισμό και σε όλη την κοινωνία», ανέφερε και ο φωτισμός του σταδίου είναι «ένα ορατό σημάδι αλληλεγγύης με την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ της Ουγγαρίας.»

Η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο της UEFA, η οποία δεν αναμένεται να σχολιάσει έως ότου λάβει το επίσημο αίτημα από τον δήμαρχο του Μονάχου.

Η κίνηση των Γερμανών, είναι μία αντίδραση σε νόμο που ψηφίστηκε την Τρίτη στην Ουγγαρία, ο οποίος θα οδηγήσει, σύμφωνα με ΜΚΟ, την απαγόρευση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διαφημίσεων, βιβλίων ή σειρών στις οποίες αναφέρεται η ομοφυλοφιλία.

Η ΕΕ δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ» από αυτόν τον νόμο και εξετάζει τη νομιμότητά του, δήλωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιν. Nα τονίσουμε πως στην αναμέτρηση κόντρα στην Πορτογαλία, ο αρχηγός της ομάδας, Εμάνουελ Νόιερ, αγωνίστηκε με περιβραχιόνιο στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ.