Ισπανία - Πολωνία 1-1: Ο Λεβαντόσφκι διατήρησε την Πολωνία «ζωντανή» (hls)!

Η Πολωνία έμεινε «όρθια» στην Σεβίλλη κόντρα στην Ισπανία(1-1), που προηγήθηκε, με τον Μοράτα, χάρη σε γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Χαμένο πέναλτι (δοκάρι) του Μορένο (και του Μοράτα στην επαναφορά), δοκάρι κι ο Σβιντέρσκι. 

 Ισπανία - Πολωνία 1-1: Ο Λεβαντόσφκι διατήρησε  την Πολωνία «ζωντανή» (hls)!

Δεύτερο ματς στην Σεβίλλη κι ισάριθμες ισοπαλίες για την Ισπανία.

Μετά την Σουηδία, που πήρε 0-0, τους Ίβηρες «πλήγωσαν» οι Πολωνοί παίρνοντας τον πρώτο τους πόντο στο τουρνουά και μένοντας «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης, χάρη στο «βαρύ πυροβολικό» τους (Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι) που ισοφάρισε σε 1-1.

Κι αυτό παρότι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ στο 25’ μετά από γκολ του Μοράτα (που παρότι μοιραίος στο πρώτο ματς ήταν ξανά βασικός), έπειτα από σουτ (εξελίχθηκε σε ασίστ...) του Ζεράρ Μορένο (ο οποίος ήταν στην 11αδα αυτή τη φορά μετά τη δριμεία κριτική των ΜΜΕ στον Λουίς Ενρίκε).

Γκολ που μέτρησε χάρη στο VAR, αφού αρχικά ακυρώθηκε, λανθασμένα, για οφσάιντ.

Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα, αφού γλίτωσε σε ευκαιρία του Μορένο (35') αντέδρασε κι είχε δοκάρι (43’) με τον Σβιντέρσκι (του ΠΑΟΚ) και τον Λεβαντόφσκι να μην τα καταφέρνει στην επαναφορά.

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου πήρε το ...αίμα του πίσω αφού πέτυχε το πρώτο του γκολ στο τουρνουά στο 54’ νικώντας τον Λαπόρτ στον αέρα!

Οι Ισπανοί, πάντως, θα μπορούσαν ν’ ανακτήσουν το προβάδισμα τέσσερα λεπτά μετά αφού δόθηκε πέναλτι (ξανά μέσω VAR) για πάτημα στον Μορένο.

Ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ, όμως, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κι ο Μοράτα σε κενή εστία άουτ στην επαναφορά...

Το υπόλοιπο του αγώνα οι γηπεδούχοι (που δεν κερδίζουν τους δύο πρώτους αγώνες τους σε Euro μετά το 1996 για πρώτη φορά...) πίεσαν, αλλά το γκολ δεν το βρήκαν κι οι αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής των Ισπανών με τους Σλοβάκους και των Πολωνών με τους Σουηδούς είναι ...τελικοί για τον 5ο όμιλο!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ισπανία – Πολωνία 1-1

Γήπεδο: «Λα Καρτούχα» (Σεβίλλη).

Σκόρερς: 25’ Μοράτα – 54’ Λεβαντόφσκι

Διαιτητής: Ορζάτο (Ιταλία).

Κίτρινες κάρτες: – Γκλικ, Γιόβζιακ, Μόντερ, Λεβαντόφσκι

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν – Μ. Γιορέντε, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα – Ρόδρι, Πέδρι, Κόκε (68’ Ρουίς) – Μορένο (68’ Σαράμπια), Όλμο (62’ Φεράν Τόρες), Μοράτα (87' Ογιαρθάμπαλ)

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι - Μπερεζίνσκι, Γκλικ (55' Κοζλόφσκι), Μπεντνάρεκ (85' Νταβίντοβιτς) – Γιόβζιακ, Μόντερ (85' Λινέτι), Κλιχ, Πούχασζ – Ζιελίνσκι, Σβιντέρσκι (68’ Φρανκόφσκι) – Λεβαντόφσκι