Euro 2020: Σάντος: Εγώ υπεύθυνος για την τεσσάρα... (vid)

Την ευθύνη για την ήττα της Πορτογαλίας, με 4-2, από τη Γερμανία, που περιπλέκει την προοπτική πρόκρισης της στην φάση των «16», ανέλαβε, εξ ολοκλήρου, ο Φερνάντο Σάντος δίνοντας ταυτόχρονα το σύνθημα για νίκη - πρόκριση επί της Γαλλίας την τελευταία αγωνιστική του 6oυ ομίλου

 Euro 2020: Σάντος: Εγώ υπεύθυνος για την τεσσάρα... (vid)

Η Πορτογαλία, στην ήττα με 4-2 από τη Γερμανία, έγινε η πρώτη ομάδα στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Εuro που πετυχαίνει δύο αυτογκόλ και η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης, εν ενεργεία, που δέχεται 4 γκολ σ' ένα ματς κι ο Φερνάντο Σάντος, κατά την προσφιλή του συνήθεια (προκειμένου ν' αποφορτίσει την ομάδα του...), ανέλαβε την ευθύνη, δίνοντας, ταυτόχρονα, το σύνθημα στους παίκτες του να ηρεμήσουν και να στρέψουν την προσοχή τους στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του 6ου ομίλου, κόντρα στη Γαλλία.

Εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση.

Ο 66χρονος Πορτόγαλος εκλέκτορας τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να ηρεμήσει, αφήνοντας πίσω της το παιχνίδι με τα «πάντσερ» και να επικεντρωθούν στο ματς με τους «τρικολόρ».

Ο πρώην ομοσπονδιακός της Εθνικής μας αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης είπε:

«Κάθε ομάδα κατέστρωσε τα σχέδιά της, η Γερμανία δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία, δεν άλλαξα ούτε εγώ πολλά. Η ευθύνη για την ήττα είναι δική μου.

Η Γερμανία είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Γερμανία, όπως και άλλες ομάδες οι οποίες ήρθαν εδώ.

Ξεκινήσαμε καλά, με οργάνωση στο παιχνίδι, προσπαθώντας να βγούμε μπροστά και να συνδέσουμε τις γραμμές. Πήραμε πλεονέκτημα από μια αντεπίθεση και κάναμε το 1-0.

Το παιχνίδι ήταν περισσότερο προς τη μεριά τους, αλλά νιώθαμε ασφαλείς. Είχαμε μια δεύτερη ευκαιρία που μπορούσαμε να σκοράρουμε ξανά αλλά αυτό δεν συνέβη. Κατέληξαν να αντιδράσουν με τον αριστερό τους μπακ».

Όσο για το επικείμενο παιχνίδι με τη Γαλλία τόνισε: «Το μόνο που θέλω είναι να προχωρήσουμε. Θέλουμε κάθε μέρα να φτάσουμε στο φεγγάρι. Θα σκεφτώ ήρεμα. Αν κερδίσουμε τη Γαλλία, θα περάσουμε, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Ας χαλαρώσουμε και να δούμε πως θα παίξουμε κόντρα στη Γαλλία...»