Κροατία - Τσεχία 1-1: Βαθμός «χρυσάφι» στη Γλασκώβη!(highlights)

Κροατία και Τσεχία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Γλασκώβη για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου. Αποτέλεσμα που φέρνει τους Τσέχους μια «ανάσα» από την πρόκριση και κρατά «ζωντανή» τη «Χρβάτσκα». Σικ (36') και Πέρισιτς (47') τα γκολ της αναμέτρησης. 

Κροατία - Τσεχία 1-1: Βαθμός «χρυσάφι» στη Γλασκώβη!(highlights)

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στο «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκώβης, ανάμεσα στην Τσεχία και την Κροατία. Οι δύο ομάδες κόλλησαν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν τις... χάλασε. Οι μεν Τσέχοι έφτασαν τους 4 βαθμούς στον 4ο όμιλο και είναι μια... ανάσα από την επιστροφή τους στη νοκ άουτ φάση του Euro και από την άλλη οι Κροάτες έμειναν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.

Ο Σικ βρήκε δίχτυα - ξανά- στο 36' με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Λόβρεν και φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με τρία τέρματα. Ο Πέρισιτς το γκολ της ισοφάρισης για την «Χρβάτσκα» που δεν ικανοποίησε σε ακόμα ένα παιχνίδι με την απόδοση της.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι Τσέχοι θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους Κροάτες και στα πρώτα 20 λεπτά ήταν εκείνοι που απείλησαν με Σικ και Τσούφαλ και ταυτόχρονα κράτησαν τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή. Το συγκρότημα του Ντάλιτς άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει μέτρα, σημείωσε τελική με τον Πέρισιτς (23’) αλλά στο 35’ το ανόητο πέναλτι του Λόβρεν στον Σικ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.

Ο επιθετικός των Τσέχων κέρδισε την εσχάτη των ποινών, ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα, με αυτό το γκολ έφτασε τα 3 στη διοργάνωση ενώ συμμετέχει σε 11 γκολ στα 10 τελευταία παιχνίδια που άρχισε ως βασικός σε ματς της Τσεχίας σε όλες τις διοργανώσεις, με τον απολογισμό του να είναι 9 γκολ και 2 ασίστ!

Η μόνη αντίδραση της «Χρβάτσκα» ήρθε στο 39’ αλλά το σουτ του Ρέμπιτς από πλεονεκτική θέση κατέληξε άουτ. Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ήταν μια τελείως διαφορετική ιστορία. Με το ξεκίνημα οι Κροάτες βρήκαν σκορ. Συγκεκριμένα στο 47’, ο Πέρισιτς πάτησε περιοχή και με ωραίο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε.

Η Κροατία έψαξε και το δεύτερο γκολ αλλά πότε οι τελικές επιλογές ήταν κακές και πότε η αμυντική γραμμή της Τσεχίας αντιδρούσε σωστά. Όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός έπεφτε κάτι που ευνοούσε τους Τσέχους.

Η μοιρασιά στο «Χάμπτεν Παρκ» φέρνει την Τσεχία μια «ανάσα» από την πρόκριση στην επόμενη φάση και κρατά ζωντανούς τους Κροάτες στο κυνήγι ενός εισιτηρίου.

Διαιτητής: Ντελ Θέρο (Ισπανία) Έδρα: Χάμπντεν Παρκ, Γλασκώβη

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Πέρισιτς, Λόβρεν, Μπρέκαλο (46’ Ιβάνουσετς), Κόβασιτς (87’ Μπρόζοβιτς), Κράμαριτς (64’ Βλάσιτς), Μόντριτς, Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς), Βίντα, Γκβάρντιολ

ΤΣΕΧΙΑ (Σίλχαβι): Βάτσλικ, Τσελούστκα, Τσούφαλ, Κάλας, Νταρίντα (87’ Μπάρακ), Χόλες (62’ Κραλ), Σικ (75’ Κρμέντσικ) Μάσοπουστ (63’ Χλόζεκ), Γιάνκτο (75’ Σέβτσικ), Σούτσεκ, Μπόριλ.