EURO 2020: Ολλανδία - Αυστρία 2-0: Σφράγισε το εισιτήριο η Ολλανδία (highlights)

Η Ολλανδία νίκησε την Αυστρία με 2-0 με γκολ των Ντεπάι (11' πέναλτι) και Ντάμφρις (67') και πέρασε απευθείας στους «16» της δοργάνωσης

EURO 2020: Ολλανδία - Αυστρία 2-0: Σφράγισε το εισιτήριο η Ολλανδία (highlights)

Η Ολλανδία ήταν αυτή που εξασφάλισε απευθείας το εισιτήριο για τους «16» του EURO 2020, καθώς στο παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», στο Άμστερνταμ, νίκησε την Αυστρία με 2-0.

Οι «Οράνιε», την περασμένη Κυριακή (13/6) επικράτησαν 3-2 της Ουκρανίας. Αντίθετα αρκετά πιο δύσκολα, από ό,τι δείχνει το υπέρ της 3-1, έφτασε την ίδια μέρα στη νίκη η Αυστρία κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία.

Οι παίκτες του Φρανκ Ντε Μπουρ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 45λεπτο, αλλά χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Από την άλλη πλευρά, οι Αυστριακοί μπήκαν μουδιασμένοι στο ματς και ανέβασαν τη απόδοσή τους μετά το 20’ της αναμέτρησης, αλλά ήταν εμφανής η απουσία του Αρναούτοβιτς.

Στην επανάληψη η Αυστρία πήρε μέτρα στο γήπεδο για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, αλλά η Ολλανδία στο 61' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντε Λιχτ για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ότι δεν κατάφεραν οι «οράνιε» στο 61', το πέτυχαν στο 67' με σκόρερ τον Ντάμφρις και εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Ολλανδία στην πρώτη της αξιόλογη επίθεση κέρδισε πέναλτι στο 11’ σε πάτημα πάνω στον Ντάμφρις από τον Αλάμπα. Ο διαιτητής Γκρίνφελντ αρχικά δεν έδειξε την παράβαση, αλλά στη συνέχεια κλήθηκε από το VAR και αναθεώρησε την απόφασή του υποδεικνύοντας την … άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Μέμφις Ντεπάι και έγραψε το 1-0.

Το συγκρότημα του Φρανκ Ντε Μπουρ διπλασίασε τα τέρματά του στο 67' με σουτ του Ντάμφρις. Προηγήθηκε πάσα του Ντεπάι στον Μάλεν και τακουνάκι του τελευταίου στον σκόρερ.

Γήπεδο: «Γιόχαν Κρόιφ, Αρίνα», Άμστερνταμ. Διαιτητής: Γκρίνφελντ (Ισραήλ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64' Ακέ), Ντάμφρις, Ντε Ρον (74' Γκράβενμπερτς), Φ. Ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (65' Βάϊνταλ), Βαϊνάλντουμ, Βέχορστ (65' Μάλεν), Ντεπάι (82' Λ. Ντε Γιόνγκ).

ΑΥΣΤΡΙΑ (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (84' Λίενχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Ξ. Σλάγκερ (84' Ομισίβο), Λάινερ (62' Γκρίλιτς), Λάιμερ, Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Γκρέγκοριτς (62' Κάλαϊτζιτς), Μπαουμγκάρτλινγκερ (70' Λαζάρο).