Ουκρανία - Β. Μακεδονία 2-1: Άντεξε και ελπίζει ξανά! (highlights)

Αν και τα... χρειάστηκε, τελικά η Ουκρανία νίκησε  2-1 τη μαχητική, Βόρεια Μακεδονία στο Βουκουρέστι και μπήκε ξανά στο «κόλπο» της πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση του Euro 2020. Χαμένο πέναλτι (84') για το συγκρότημα του Αντρέι Σεφτσένκο.  

Ουκρανία - Β. Μακεδονία 2-1: Άντεξε και ελπίζει ξανά! (highlights)

Σε ένα τρομερό παιχνίδι που διεξήχθη στο Βουκουρέστι, η Ουκρανία υπέταξε 2-1 τη Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου και μπήκε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Το συγκρότημα του Αντρέι Σεφτσένκο προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με γκολ των Γιαρμολένκο (29’) και Γιάρεμτσουκ (34') -σκοράρουν αμφότεροι σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι- αλλά… έπαιξε με τη φωτιά στο δεύτερο.

Η Βόρεια Μακεδονία μείωσε στο 56’. Ο Αλιόσκι εκτέλεσε το πέναλτι ο Μπούστσαν είπε «όχι» αλλά ο άσος της Λιντς πήρε το ριμπάουντ και έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Μάλιστα, έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν ήταν ψύχραιμη στην τελική επιλογή. Χαμένο πέναλτι και για τους Ουκρανούς που είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς στο 85’ αλλά ο Ντιμιτρίεφσκι αρνήθηκε το γκολ στον Μαλινόφσκι.

Το όνειρο του Euro τελειώνει κάπου εδώ για τον Πάντεφ και την παρέα του που την τελευταία στροφή θα αντιμετωπίσει το φαβορί του γκρουπ, Ολλανδία. Τελικός η αναμέτρηση με την Αυστρία για τους Ουκρανούς που με τρίποντο θα προκριθούν στους «16» της διοργάνωσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Ουκρανία έδειξε εξ’ αρχής τις προθέσεις και στο πρώτο μισάωρο απείλησε τρεις φορές με κύριους εκφραστές τους Μαλινόφσκι, Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ. Τελικά η πίεσε απέφερε καρπούς στο 29’. Ύστερα από κόρνερ ο Καραβάεφ πήρε την πρώτη πάσα στο δοκάρι και ανενόχλητος σχεδόν πάνω στη γραμμή, ο Γιαρμολένκο έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Με το μομέντουμ να είναι υπέρ της, η ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο διπλασίασε τα τέρματα της πέντε λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, ο Ζιτσένκο πάσαρε στον Γιάρεμτσουκ και εκείνος με ένα ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ντιμιτριέφσκι για το 2-0.

Το μόνο που είχε να επιδείξει η Βόρεια Μακεδονία στο α’ μέρος, ήταν το τέρμα του Πάντεφ το οποίο ακυρώθηκε (40’).

Με την έναρξη της επανάληψης, η Βόρεια Μακεδονία θέλησε να αντιδράσει και απείλησε με τον Αντέμι αλλά ο Μπουσκάν επενέβη σωτήρια. Δεν έκανε όμως το ίδιο στο 56’. Ο Έλμας σούταρε ο Μπούσκαν ακούμπησε τη μπάλα εκείνη σταμάτησε στο δοκάρι και πριν ο Πάντεφ σκοράρει, ο Καραβάεφ τον ανέτρεψε και πήρε το πέναλτι.

Ο Αλιόσκι ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μπούσκαν απέκρουσε αλλά ο ακραίος μπακ της Λιντς με τη δεύτερη μείωσε σε 2-1.

Οι Ουκρανοί όσο περνούσε η ώρα έδιναν και άλλο χώρο στους αντιπάλους τους με στόχο να χτυπήσουν στον κενό χώρο, ωστόσο η Βόρεια Μακεδονία γινόταν ολοένα και πιο απειλητική.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι και το 70’ καθώς το τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε, αποτέλεσμα που ευνόησε τους Ουκρανούς οι οποίοι μάλιστα στο 83’ κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Αβραμόφσκι αλλά ο Ντιμιτριέφσκι έπεσε σωστά και κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του.

Παρόλα αυτά, η Ουκρανία πήρε το πολυπόθητο τρίποντο και πάει στο ματς με την Αυστρία για το εισιτήριο στη νοκ άουτ φάση.

Διαιτητής: Ραπαλίνι Έδρα: Nάσιοναλ Αρένα, Βουκουρέστι

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπουστσάν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο (70’ Τσιγκάνκοφ), Σαπαρένκο (78’ Σίντορτσουκ), Ζιντσένκο, Μαλινόφσκι (90' Σόμπολ), Γιάρεμτσουκ (70’ Μπεσέντιν).

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Βελκόφσκι (85’ Τρισκόφσκι), Μουσλίου, Νικόλοφ (46’ Τραϊκόφσσκι), Αντέμι (85’ Ριστέφσκι), Σπιρόφσκι (46’ Σπιρόφσκι), Αλιόσκι, Μπάρντι (77’ Αβραμόφσκι), Ελμάς, Πάντεφ.