Τουρκία - Ουαλία 0-2: Μαέστρος Μπέιλ, εκτελεστές Ράμσεϊ και Ρόμπερτς! (vids, highlights)

Με οδηγό τον εκπληκτικό Γκάρεθ Μπέιλ η Ουαλία πήρε σπουδαία νίκη επί της Τουρκίας με 2-0 και βρίσκεται... αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2020!

Τουρκία - Ουαλία 0-2: Μαέστρος Μπέιλ, εκτελεστές Ράμσεϊ και Ρόμπερτς! (vids, highlights)

Αυτός είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ που ξέρουμε! Ο διεθνής άσος μάς χάρισε μια ηγετική εμφάνιση από τα... παλιά, οδηγώντας την Ουαλία σε μια «χρυσή» νίκη με σκορ 2-0 επί της Τουρκίας, χάρη στην οποία βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2020.

Αν, μάλιστα, είχε ευστοχήσει και στο πέναλτι -που κέρδισε ο ίδιος από τον Τσελίκ- στο 61' (το έστειλε απελπιστικά άουτ), θα μιλούσαμε για το απόλυτο παιχνίδι από τον Ουαλό άσο. Έστω κι έτσι, ο Μπέιλ ήταν ο «μαέστρος» της Ουαλίας, καθώς από δικές του μαγικές μπαλιές προήλθαν τόσο το 1-0 του Ράμσεϊ στο 42' όσο και το 2-0 του Ρόμπερτς στο 90'+5'.

Δεν είναι υπερβολή, πάντως, να υποστηρίξουμε ότι το τελικό 2-0 αδικεί τους «Δράκους». Πράγματι, η ομάδα του (υπηρεσιακού τεχνικού λόγω «καμπάνας» στον Ράιαν Γκιγκς) Ρομπ Πέιτζ δημιούργησε κι έχασε αμέτρητες κλασικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τσακίρ. Ακόμα και ο Ράμσεϊ, μέχρι να βάλει το πρώτο γκολ είχε χάσει δύο... άχαστα νωρίτερα.

Στον αντίποδα, η Τουρκία πήρε ακριβώς αυτό που άξιζε από το παιχνίδι: Τίποτα απολύτως. Το γεγονός ότι είχε μείνει στο ματς μέχρι τις καθυστερήσεις οφείλεται αποκλειστικά στην παροιμιώδη αστοχία των Ουαλών προ του Τσακίρ. Πλέον είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει τη νίκη στο τελευταίο ματς του 1ου ομίλου με την Ελβετία, αλλά είναι πιθανό να μην της είναι αρκετό ούτε αυτό...

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν). Διαιτητής: Aρτούρ Ντίας (Πορτογαλία).

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Μεράς (72' Μουλντούρ), Γιοκουσλού (46' Ντεμιράλ), Τσαλχάνογλου, Τουρφάν (46' Γιαζιτσί), Καραμάν (75' Ντερβίσογλου), Ουντέρ (83' Καχβετσί), Γιλμάζ.

ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Μορέλ, Άλεν (73' Αμπάντου), Μπέιλ, Τζέιμς (90'+4' Γουίλιαμς), Ράμσεϊ (85' Γουίλσον), Μουρ.