Φινλανδία - Ρωσία 0-1: Ελπίζει με Μίραντσουκ!(highlights)

Το γκολ - αριστούργημα του Μίραντσουκ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αρκετό για να κάμψει η Ρωσία την αντίσταση της Φινλανδίας (1-0) στο «Κεστόρφσκι» και να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στη νοκ άουτ φάση. 

Φινλανδία - Ρωσία 0-1: Ελπίζει με Μίραντσουκ!(highlights)

Ελπίζει ξανά η Ρωσία! Η «Αρκούδα» επικράτησε με το ισχνό 1-0 της Φινλανδίας στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων και θα παίξει τα... ρέστα της στο τελευταίο παιχνίδι με τη Δανία για πρόκριση στη νοκ άουτ φάση.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Αλεξέι Μίραντσουκ που με ένα τρομερό γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου χάρισε στην ομάδα του το πολύτιμο τρίποντο και την κράτησε «ζωντανή» στον 2ο όμιλο του Euro 2020.

Η πρωτάρα... Φινλανδία προσπάθησε είχε τις στιγμές της αλλά γνώρισε την πρώτης της ήττα σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έχει δύσκολο έργο καθώς αντιμετωπίζει το φαβορί και πρωτοπόρο Βέλγιο!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πολύ υψηλό ρυθμό και οι Ρώσοι από το πρώτο λεπτό πίεσαν για να βρουν γρήγορο γκολ. Όπως με τη Δανία έτσι και στην Αγία Πετρούπολη, η Φινλανδία περίμενε για να βρει χώρους και να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Και το έκανε στο 4ο λεπτό, παρότι το τέρμα του Πογιάνπαλο ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR.

H φάση αυτή σαν να ξύπνησε τους Ρώσους που έφτασαν κοντά στο γκολ. Αρχικά με τον Οζντόεφ στο 8’ αλλά το πλασέ του πέρασε ψηλά αουτ και στη συνέχεια με την κεφαλιά του Τζιούμπα στη συμπλήρωση του ημιώρου (30’).

Τελικά η πίεση απέφερε καρπούς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Μίραντσουκ έφερε τη μπάλα στο αριστερό και μέσα από την περιοχή με ένα υπέροχο πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ την «Αρκούδα».

Στην επανάληψη, οι Σκανδιναβοί μπήκαν με στόχο να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης. Ανέβασαν τις γραμμές τους, κράτησαν τη μπάλα και στο 49’ βρέθηκαν μια «ανάσα» από το 1-1 αλλά ο Ντινέγιεφ σταμάτησε τον Πούκι. Μάλιστα, τρία λεπτά μετά, την προσπάθεια του φορ της Νόργουιτς μπλόκαρε ο Σαφόνοφ.

Και όσο οι Φινλανδοί ανέβαζαν… στροφές τόσο ανοιχτό γήπεδο έβρισκε η Ρωσία που λίγο έλλειψε να κάνει το 2-0 στο 65ο λεπτό αλλά το πλασέ το νεοεισελθόντα Ζεμπαλέτικοφ πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 72’ ο Χραντέσκι με εκπληκτική επέμβαση σε σουτ του Κουζάγιεφ κράτησε «ζωντανούς» τους Φινλανδούς που από το 65’ και μετά έγιναν πιο επιθετικοί για ισοφαρίσουν.

Πάντως οι Σκανδιναβοί μετά την αλλαγή του Πούκι δεν απείλησαν ιδιαίτερα και γνώρισαν – δικαίως – την 1η τους ήττα στο Euro. «Ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης η Ρωσία που στην τελευταία στροφή των ομίλων θα αντιμετωπίσει τη Δανία.

Γήπεδο: «Κρεστόφσκι», Αγ. Πετρούπολη Διαιτητής: Μάκελι (Ολλανδίας).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Τοίβιο (84’ Τοίβιο), Αραγιούρι, Οσόνε, Ουρόνεν, Καμαρά, Λουντ, Σούλερ (67’ Κάουκο), Ραϊτάλα (76’ Σοίρι), Πούκι (76’ Λαπαλάινεν), Πογιάνπαλο.

ΡΩΣΙΑ: Σαφόνοφ, Φερνάντες (25’ λ.τρ Καραβάεφ), Ντινέγιεφ, Τζικίγια, Κουζάγιεφ, Μπαρίνοφ, Οζντόεφ (60’ Ζεμπαλέτικοφ), Ζομπρίν, Μίραντσουκ (85’ Μουχίν), Τζούμπα (85’ Σομπόλεφ), Γκολόβιν.