Μάρκο Ρόσι: Από βοηθός στην Παναχαϊκή, προπονητής της Εθνικής Ουγγαρίας (pic)

Ο προπονητής της Εθνικής Ουγγαρίας, Μάρκο Ρόσι πριν από χρόνια είχε περάσει από τη χώρα μας και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν βοηθός του Βιτσέντσο Γκουερίνι στον πάγκο της Παναχαϊκής, αλλά δεν...πρόλαβαν την παρέλαση το 2002!

Μάρκο Ρόσι: Από βοηθός στην Παναχαϊκή, προπονητής της Εθνικής Ουγγαρίας (pic)

Ο νυν τεχνικός της Εθνικής Ουγγαρίας, Μάρκο Ρόσι, την περίοδο 2002-2003 ήταν βοηθός του προπονητή της Παναχαϊκής, Βιτσέντσο Γκουερίνι, όπως διακρίνετε και στη φωτογραφία.

Ο Βιτσέντσο Γκουερίνι είχε έρθει στην Ελλάδα για την ομάδα της Παναχαϊκής τον Μάιο του 2002 και είχε αναλάβει τους Αχαιούς αλλά δεν...πρόλαβε να κάνει παρέλαση μαζί με τους συνεργάτες του και φυσικά τον τωρινό προπονητή της Εθνικής Ουγγαρίας, Μάρκο Ρόσι.

Ξεκίνησε η σεζόν 2002-03 και λίγες αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος αποχώρησε γιατί η Παναχαϊκή είχε μόνο ήττες, χωρίς να σκοράρει.

Ο Ηλίας Αρμόδωρος τον είχε αντικαταστήσει στις αρχές Οκτωβρίου και ο Ιταλός με τους συνεργάτες του αποχώρησαν, με τον Γκουερίνι λίγα χρόνια μετά να περνάει και από τον πάγκο της Φιορεντίνα.

Να σημειώσουμε πως εκείνη τη σεζόν η Παναχαϊκή είχε προχωρήσει και στην αντικατάσταση του Ηλία Αρμόδωρου, με τον Θοδωρή Πατρώνη να αναλαμβάνει και η σεζόν ολοκληρώθηκε τελικά με τον Δημήτρη Γκένα στον πάγκο της ομάδας της Πάτρας που συγκέντρωσε μόλις εννέα βαθμούς εκείνη την αγωνιστική περίοδο και υποβιβάστηκε από τη μεγάλη κατηγορία.

Μάλιστα ήταν η τελευταία φορά από τότε που είδαμε τους Αχαιούς στη μεγάλη κατηγορία, την Α' Εθνική όπως λεγόταν, ακόμη εκείνη τη σεζόν.