Παράδειγμα η Ελλάδα για την Τουρκία!

Ο προπονητής της εθνικής Τουρκίας Σενιόλ Γκιουνές θυμήθηκε την πορεία της Ελλάδας στο EURO 2004 για να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα του.

Παράδειγμα η Ελλάδα για την Τουρκία!

Η εθνική Τουρκίας ξεκίνησε άσχημα το EURO με βαριά ήττα από την Ιταλία (3-0) και με πολύ αυστηρή κριτική για τον παθητικό τρόπο παιχνιδιού της. Την Τρίτη (16/6) αντιμετωπίζει για τη δεύτερη αγωνιστική την Ουαλία και ο Σενιόλ Γκιουνές προσπαθεί να βρει τρόπους για να αντιστρέψει το κλίμα τόσο εντός της ομάδας του όσο και στην τουρκική κοινή γνώμη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας θυμήθηκε τις επιτυχίες που είχε η Ελλάδα το 2004 (αλλά και η Δανία δώδεκα χρόνια νωρίτερα) για να τονίσει ότι τίποτα σε τέτοιες διοργανώσεις δεν κρίνεται από τη φάση των ομίλων και κυρίως από το πρώτο παιχνίδι.

«Υπήρξαν ομάδες παλιότερα, όπως η Ελλάδα και η Δανία, οι οποίες είχαν σταδιακή πορεία προς την κορυφή και δεν είχαν νικήσει όλα τα ματς στον όμιλο. Ενώ αντιθέτως έχει παρατηρηθεί σε διάφορες διοργανώσεις, κάποιες ομάδες να κάνουν τρεις νίκες στον όμιλο και να αποκλείονται στη συνέχεια, στα νοκ άουτ», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Ουαλία ο Σενιόλ Γιουνές.

Τώρα κατά πόσο αυτό θα τονώσει το ηθικό των παικτών του και θα ηρεμήσει την κατάσταση στο κοινό της χώρας, θα φανεί περισσότερο μετά την αναμέτρηση στην οποία η Τουρκία παίζει το σημαντικότερο «χαρτί» της για την πρόκριση στην επόμενη φάση.