Ισπανία - Σουηδία 0-0: Την «κλείδωσε» με ήρωα τον Όλσεν! (highlights)

Με αμυντικό ρεσιτάλ και έναν Όλσεν που τα... έπιασε όλα, η Σουηδία κράτησε την Ισπανία στο ισόπαλο 0-0 για τον 5ο όμιλο του Euro!

Ισπανία - Σουηδία 0-0: Την «κλείδωσε» με ήρωα τον Όλσεν! (highlights)

Θυμίζοντας πραγματική... μέγγενη, η Σουηδία πραγματοποίησε επιτυχημένη πρεμιέρα στο Εuro 2020 περιορίζοντας το μεγάλο φαβορί του 5ου ομίλου, την Ισπανία, στο ισόπαλο 0-0 το βράδυ της Δευτέρας στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης.

Επιτυχημένη, τουλάχιστον, από πλευράς αποτελέσματος. Γιατί σε ό,τι έχει να κάνει με το θέαμα, η Σουηδία έκανε μια από τις πιο αμυντικογενείς εμφανίσεις που θυμόμαστε ποτέ σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Σε συνδυασμό και με την αδυναμία των Ισπανίων να δημιουργήσουν και να απειλήσουν με συνέπεια τη σουηδική εστία, η εικόνα ήταν κατά διαστήματα... αποκρουστική.

Αυτό, φυσικά, ποσώς ενδιαφέρει τους Σκανδιναβούς. Έπαιζαν κόντρα στο μεγάλο φαβορί του ομίλου και έκαναν ό,τι έπρεπε προκειμένου να ξεκινήσουν με θετικό αποτέλεσμα στη διοργάνωση. Το τελικό 0-0 και κυρίως η εικόνα του ματς φανέρωσε περισσότερο το έλλειμα στη δημιουργικότητα από την πλευρά της «Φούρια Ρόχα».

Διότι με εξαίρεση τον Ζόρντι Άλμπα από την αριστερή πλευρά, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε... ταλαιπώρησε την μπάλα με πάμπολλες πάσες χωρίς ουσία, κάτι που σε συνδυασμό με το συντριπτικό υπέρ της ποσοστό κατοχής, αποδεικνύει ότι κάτι... έκανε λάθος. Φυσικά, σπουδαίο ρόλο στην επιτυχία των Σουηδών έπαιξε ο Ρόμπιν Όλσεν, καθώς ο κίπερ της Έβερτον επενέβη και στις πέντε περιπτώσεις που οι Ισπανοί βρήκαν εστία στο παιχνίδι.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να έχουμε και τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική... ειρωνεία στο ματς, καθώς παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί είχαν την μπάλα στα πόδια τους σχεδόν σε όλο το ματς, η Σουηδία ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 40', όταν το σουτ του Ίσακ προσέκρουσε αρχικά στο πόδι του Γιορέντε και στη συνέχεια στο αριστερό δοκάρι, για να καταλήξει στην αγκαλιά του Σιμόν!

Γήπεδο: Στάδιο «Λα Καρτούχα» (Ισπανία). Διαιτητής: Βίντσιτς (Σλοβενία).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Ζόρντι Άλμπα, Κόκε (87' Φαμπιάν Ρουίθ), Ρόδρι (66' Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Φεράν Τόρες (74' Οϊαρθάμπαλ), Ντάνι Όλμο (74' Χεράρδ Μορένο), Μοράτα (66' Σαράμπια).

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάν Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (75' λ. τρ. Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Λάρσον, Αουγκούστινσον, Όλσον (83' Καγιούστε), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (84' Μπένγκτσον), Ίσακ (69' Κλάεσον), Μπεργκ (69' Κουάισον).