Euro 2020: Οι χυδαιότητες και η συγνώμη του Αρναούτοβιτς στον Αλιόσκι (vid)

Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς ζήτησε συγνώμη από τον Εζγκιάν Αλιόσκι για τις χυδαίες εκφράσεις που του απεύθυνε, αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της Κυριακής (13/6) ανάμεσα σε Αυστρία και Βόρεια Μακεδονία.

Euro 2020: Οι χυδαιότητες και η συγνώμη του Αρναούτοβιτς στον Αλιόσκι (vid)

Σάλο ανά την Ευρώπη προκάλεσε η απαράδεκτη συμπεριφορά του Μάρκο Αρναούτοβιτς μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ της Αυστρίας στον κυριακάτικο (13/6) αγώνα με τη Βόρεια Μακεδονία, χάρη στο οποίο «σφραγίστηκε» η νίκη της ομάδας του.

O 32χρονος επιθετικός της Σανγκάι Πορτ (Κίνα) πέτυχε το 3-1 υπέρ της Αυστρίας στο 89ο λεπτό του εν λόγω ματς και πανηγύρισε ξεσπώντας σε λεκτική επίθεση με χυδαίες εκφράσεις προς τον ποδοσφαιριστή της Βόρειας Μακεδονίας, Εζγκιάν Αλιόσκι.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, ο Αρναούτοβιτς φαίνεται να βρίζει τη μητέρα του Αλιόσκι αποκαλώντας την «Αλβανίδα», για να συνεχίσει αμέσως μετά τους πανηγυρισμούς μαζί με τους συμπαίκτες του.

Mάλιστα, στο σημείο έσπευσε και ο αρχηγός της Αυστρίας, Νταβίντ Αλάμπα, ο οποίος όντας ξεκάθαρα εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά του Αρναούτοβιτς, έσπευσε να τον ηρεμήσει με όχι και τόσο... ήρεμο τρόπο.

Όπως ήταν φυσικό, το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον Αυστριακό φορ να ζητάει συγνώμη από τον Αλιόσκι μία μέρα αργότερα, τονίζοντας στη δήλωσή του ότι δεν είναι ρατσιστής:

«Υπήρξαν μερικές κουβέντες εν θερμώ εχθές, πάνω στην ένταση του αγώνα, για τις οποίες θέλω να απολογηθώ, ιδιαίτερα στους φίλους μου από τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Θέλω να πω ένα πράγμα πολύ ξεκάθαρα: δεν είμαι ρατσιστής. Εχω φίλους σχεδόν σε όλες τις χώρες και υποστηρίζω τη διαφορετικότητα. Όποιος με ξέρει, το γνωρίζει αυτό».