Λεβαντόφσκι: «Είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές»

Ξέσπασε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μετά το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν και εξέφρασε τους φόβους του εξαιτίας των πολλών αγώνων.

Λεβαντόφσκι: «Είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές»

Το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν άνοιξε ξανά την κουβέντα για το φορτωμένο καλεντάρι και τα πολλά σερί παιχνίδια που αν μη τι άλλο έχουν επιβαρύνει αρκετά τους ποδοσφαιριστές.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε δηλώσεις του εξέφρασε τους φόβους του για το μέλλον τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές, αλλά άνθρωποι. Μη ξεχνάμε ότι το Μουντιάλ του 2022 θα γίνει στα μέσα της σεζόν 2022-2023, ενώ σε ισχύ θα τεθεί από το 2024 το νέο φορμάτ του Champions League.

«Τόσοι πολλοί ξεχνούν ότι είμαστε άνθρωποι κι όχι μηχανές. Δεν γίνεται να παίζουμε κάθε μέρα στο ανώτερο επίπεδο απόδοσης. Αυτό θα είναι το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο και τους νέους παίκτες, να μείνουν στο peak τους για πολλά χρόνια, διότι στην επόμενη διετία θα έχουμε τόσα πολλά μεγάλα παιχνίδια», ανέφερε ο Πολωνός επιθετικός.

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι ο μεγάλος όγκος αγώνων θα έχει ως αποτέλεσμα και ο κόσμος να χάσει το ενδιαφέρον του: «Ακόμη και για τους οπαδούς, πιστεύω ότι με τόσα πολλά παιχνίδια θα βαριούνται πιο εύκολα, διότι αν περιμένεις για έναν αγώνα περισσότερο, υπάρχει μεγαλύτερη προσδοκία, το συναίσθημα της ανυπομονησίας. Θα υποβαθμιστεί η ποιότητα. Είναι αδύνατον να διατηρηθείς στο τοπ επίπεδο για τόσα πολλά παιχνίδια».