Σκωτία -Τσεχία 0-2: Ο Σικ υπέγραψε το τρίποντο! (highlights)

Με τον Πάτρικ Σικ να σκοράρει δις (42', 52'), η Τσεχία υπέταξε 2-0 τη Σκωτία στη Γλασκώβη και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στον 4ο όμιλο του Euro 2020. Πολλές χαμένες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους που είχαν και δοκάρι (48') με τον Χέντρι

Σκωτία -Τσεχία 0-2: Ο Σικ υπέγραψε το τρίποντο! (highlights)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το Euro 2020 για τους Τσέχους. Το συγκρότημα του Γιάροσλαβ Σιλχαβί επικράτησε 2-0 της Σκωτίας στη Γλασκώβη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου και έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Πάτρικ Σικ που σκόραρε δις (42', 52'), πετυχαίνοντας και ένα από τα ωραιότερα τέρματα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εξαιρετικός και ο τερματοφύλακας των Τσέχων, Βάτσλικ που με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, οι οποία είχαν και δοκάρι στο 48ο λεπτό με τον Χέντρι. Δύσκολη η αποστολή της Σκωτίας που θα αντιμετωπίσει την Αγγλία στο Λονδίνο και ύστερα την Κροατία στο «Χάμπντεν Παρκ».

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η αναμέτρηση στη Γκλασκόβη ξεκίνησε όπως την περιμέναμε. Με δυνατά μαρκαρίσματα, πολλά τρεξίματα, ενθουσιασμό από τους Σκωτσέζους (έπαιζαν στην έδρα τους) αλλά χωρίς τη σπουδαία φάση μέχρι τη συμπλήρωση του 15λεπτου.

Η πρώτη απειλή ήρθε από τους Τσέχους στο 16ο λεπτό. Ο Σικ σούταρε ύστερα από πάσα του Γιάνκτο όμως ο Μάρσαλ αποσόβησε τον κίνδυνο. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και με τον Ντάικς σημείωσαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς. Ο στράικερ της Σκωτίας δέχθηκε τη σέντρα του Ρόμπερτσον πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά δεν βρήκε εστία.

Στο 32’ η Σκωτία έφτασε κοντά στο 1-0. Ο Ρόμπερτσον πάτησε περιοχή, σούταρε αλλά ο Βάτσλικ απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα του. Από το 35 και μετά η Τσεχία πήρε τα ηνία και η πίεση της απέφερε καρπούς.

Συγκεκριμένα, στο 42’ ο Τσουφάλ συνεργάστηκε με τον Νταρίντα, έκανε τη σέντρα και ο Σικ νίκησε στον αέρα την άμυνα των γηπεδούχων, βάζοντας σε θέση οδηγού τους Τσέχους.

To δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δις. Αρχικά με τον σκόρερ, Σικ αλλά ο Μάρσαλ είπε «όχι» ενώ και η προσπάθεια του Ναρίντα σταμάτησε στον κίπερ της Σκωτίας.

Σαν να… ξύπνησε η πίεση των Τσέχων τους Σκωτσέζους, οι οποίοι άγγιξαν το 1-1 στο 48’ με τον Χέντρι. Ο κεντρικός αμυντικός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα, ένα λεπτό μετά ύστερα από κόντρα ο Βάτσλικ με υπερπροσπάθεια έβγαλε τη μπάλα πριν εκείνη καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 52’ ο Σικ διπλασίασε τα τέρματα του και έβαλε ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουμε δει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο στράικερ των Τσέχων είδε τον Μάρσαλ εκτός εστίας και με σουτ από το κέντρο του γηπέδου έβαλε γερά θεμέλια νίκης.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν ένα γκολ νωρίς για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Άμστρονγκ πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (61’) και στην αμέσως επόμενη φάση ο Ντάικς δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής είδε στο 69’ τον πορτιέρε της Τσεχίας να του λέει ξανά «όχι», σε πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε με τους Τσέχους να ελέγχουν την κατάσταση και να φεύγουν από τη Γλασκώβη με το πολύτιμο τρίποντο.

Διαιτητής: Σίμπερτ (Γερμανία) Έδρα: «Χάμπντεν Παρκ», Γλασκώβη

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, Ο' Ντόνελ (79’ Φόρεστ), Χάνλεϊ, Κούπερ, Χέντρι (67’ ΜακΓκρέγκορ), Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (67’ Φέισερ), ΜακΓκιν, ΜακΤόμινεϊ, Κρίστι (46’ Άνταμς), Ντάικς (79’ Νίσμπετ).

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Τσουφάλ, Τσέλουστκα, Κάλας, Μπορίλ, Σούτσεκ, Κραλ (69’ Χόλες), Νταρίντα (87' Σέβτσικ), Μάσοπουστ (72’ Βίντρα), Γιάνκτο (72’ Χλόζεκ), Σικ (87' Κρμέντσικ).