Αυστρία - Βόρεια Μακεδονία 3-1: Οι αλλαγές έδωσαν λύσεις και τρίποντο! (highlights)

Οι δύο αλλαγές του Φράνκο Φόντα, Γκρέγκοριτς (78') και Αρναούτοβιτς (89') βρήκαν τις λύσεις για να νικήσει η Αυστρία την Βόρεια Μακεδονία στο Βουκουρέστι και να ξεκινήσει με τον πιο ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο του Euro 2020.  

Αυστρία - Βόρεια Μακεδονία 3-1: Οι αλλαγές έδωσαν λύσεις και τρίποντο! (highlights)

Ιδανικό ξεκίνημα για την Αυστρία. Η ομάδα του Φράνκο Φόντα τα βρήκε... σκούρα αλλά υπέταξε 3-1 τη Βόρεια Μακεδονία στο Βουκουρέστι, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Euro 2020 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση.

Οι νεοεισελθόντες Γκρέγκοριτς (78') και Αρναούτοβιτς (89') έδωσαν τις λύσεις κόντρα στους «ψυχωμένους» και... πρωτάρηδες σε μεγάλες διοργανώσεις, Βαλκάνιους που έφτασαν κοντά από έναν ιστορικό βαθμό.

Ο Πάντεφ ισοφάρισε (28') το γκολ του Λάινερ (18') γράφοντας ιστορία καθώς σε ηλικία 37 ετών και 231 ημερών έγινε ο 2ος γηραιότερος σκόρερ στη διοργάνωση, πίσω μόνο απ' τον Αυστριακό Ίβιτσα Βάστιτς που σκόραρε το 2008 κόντρα στην Πολωνία σε ηλικία 38 ετών και 257 ημερών.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Αυστριακούς να έχουν τον έλεγχο ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Βουκουρέστι. Η ομάδα του Φόντα μάλιστα κατάφερε να πάρει νωρίς προβάδισμα. Συγκεκριμένα στο 18ο λεπτό ο Ζάμπιτσερ έκανε τη σέντρα και ο Λάινερ με σουτ στην κίνηση έβαλε μπροστά την Αυστρία.

Αυτό ωστόσο δεν επηρεάσει την πρωτάρα Βόρεια Μακεδονία η οποία αντέδρασε άμεσα. Δέκα λεπτά μετά το τέρμα που δέχθηκε, ο Πάντεφ ισοφάρισε και πέτυχε το πρώτο γκολ της Εθνικής του σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει αποτελεσματικό τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, με κακές επιλογές και το 1-1 έμεινε ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο ίδιο μοτίβο και στην αρχή του β’ μέρους. Η Αυστρία είχε τη μπάλα, οι Βαλκάνιοι κλείστηκαν στα «καρέ» τους αλλά δίχως κάποια έμπνευση απ’ τους– τυπικά- γηπεδούχους.

Στο 64’ οι Αυστριακοί έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Ντιμιτριέβσκι έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Γκρέγκοβιτς, κρατώντας το 1-1. Ο επιθετικός της Σάλτσμπουργκ όμως πήρε εκδίκηση στο 78ο λεπτό. Εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Αλάμπα και με προβολή έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Αυστρία.

Μάλιστα, η δεύτερη επιλογή του Φόντα από τον πάγκο, Αρναούτοβιτς, διαμόρφωσε στο 89’ το τελικό 3-1. Δίκαιο αποτέλεσμα, δεν συνδυάστηκε με βαθμό ή βαθμούς η πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση για τους γείτονες μας.

Διαιτητής: Έκμπεργκ (Σουηδία) Έδρα: «Νάσιοναλ Αρένα», Βουκουρέστι

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς (46’ Λίνχαρτ), Χιντερέγκερ, Ούλμερ, Μπαουμγκάρτνερ (59’ Γκρέγκοριτς), Λάιμερ, Σλάγκερ, Αλάμπα, Ζάμπιτσερ, Κάλαϊτζιτς (59’ Αρναούτοβιτς).

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ντιμιτριέβσκι, Νικόλοβ (64’ Μπεϊτουλάι). Στ. Ριστόβσκι, Ντ. Βελκόβσκι, Μούσλιου, Αλιόσκι, Μπάρντι (82’ Τρικόφσκι), Αντέμι, Έλμας, Πάντεφ, Τραϊκόβσκι (64’ Κοσταντίνοφ).