«Έπρεπε να διακοπεί οριστικά το Δανία - Φινλανδία» κατά τους Μίκαελ Λάουντρουπ και Πέτερ Σμάιχελ!

Ο Μίκαελ Λάουντρουπ, αλλά και ο Πέτερ Σμάιχελ εμφανίστηκε αντίθετος με την πρακτική της UEFA να ξαναρχίσει και να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση Δανίας - Φινλανδίας, το απόγευμα του Σαββάτου (12/03) όπου κατέρρευσε ο Κρίστιαν Έρικσεν.

«Έπρεπε να διακοπεί οριστικά το Δανία - Φινλανδία» κατά τους Μίκαελ Λάουντρουπ και Πέτερ Σμάιχελ!

Κάτι που πολλοί σκέφθηκαν, αφού η... λαχτάρα με την κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν φάνηκε ότι θα έχει αίσιο τέλος, ξεστόμισε ο Μίκαελ Λάουντρουπ.

O κορυφαίος Δανός ποδοσφαιριστής στα χρονικά εκτίμησε ότι παιχνίδι της Φινλανδίας με τη Δανία, όπου κατέρρευσε ο 29χρονος συμπατριώτης του, έπρεπε να διακοπεί οριστικά.

Ο εμβληματικός παλαίμαχος και τεχνικός Λάουντρουπ σε δηλώσεις του στο δανέζικο τηλεοπτικό μέσο "tv3sport", ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση της UEFA να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρότι έγινε γνωστό ότι ο ίδιος ο Κριστιάν Έρικσεν ζήτησε από τους συμπαίκτες του ν' αγωνιστούν και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, καθώς θα έπρεπε να υπάρχει ένα αποτέλεσμα στο πλαίσιο του 2ου ομίλου του Εuro.

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, παρασύρεσαι από το συναίσθημα και δεν έχεις το καθαρό μυαλό για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις. Το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί οριστικά και να αποφασιστεί η τύχη του στη συνέχεια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον μεσοεπιθετικό της Ίντερ, ο οποίος θεωρήθηκε από τα ΜΜΕ της Δανίας ως ο διάδοχός του στην εθνική, εκτιμώντας ότι πιθανώς η καριέρα του ολοκληρώθηκε:

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη. Ας ελπίσουμε ότι ο Κρίστιαν θα είναι καλά. Φοβάμαι ότι ίσως δεν θα τον ξαναδούμε να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του».

Ακόμη πιο λάβρος από τον Λάουντρουπ ήταν ο πατέρας του νυν γκολκίπερ της Εθνικής Δανίας, Κάσπερ Σμάιχελ (κι εμβληματικός τερματοφύλακας), Πέτερ:

«Θέλω να καταγράψεις ότι ήταν γελοία η απόφαση της UEFA να οδηγηθεί σε μία τέτοια λύση. Συνέβη κάτι φοβερό και η UEFA έδωσε στους παίκτες την επιλογή να συνεχίσουν ή να παίξουν στις 12 σήμερα το μεσημέρι. Τι είδους επιλογή είναι αυτή;

Επομένως έπρεπε να επιστρέψει η αποστολή της Δανίας να επιστρέψει στο ξενοδοχείο, να μην μπορούν να κοιμηθούν οι παίκτες επειδή έχουν στιγματιστεί από το συγκεκριμένο συμβάν ή να φύγεις από τις 8 από το ξενοδοχείο για το υπόλοιπο του αγώνα.

Δεν υπήρχε καμία επιλογή και ήταν γελοία η απόφαση της UEFA και έπρεπε να είχαν προσπαθήσει για μία διαφορετική λύση και να δείξουν λίγη συμπόνια και δεν το έκαναν σε καμία περίπτωση.

Δεν ξέρω (τι άλλες λύσεις), αλλά στις 12 το μεσημέρι; Ποια τηλεοπτική κάλυψη; Τι είναι αυτά τα πράγματα;

Ήταν γελοία απόφαση και για να είμαι ειλικρινής, το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Προφανώς και θα έμπαιναν οι παίκτες να παίξουν μόνο αν ο Κρίστιαν ήταν εντάξει, δηλαδή να είναι ζωντανός, και για αυτό το λόγο επικοινώνησαν μαζί του.

Όλο αυτό ήταν πολύ-πολύ δύσκολο και δεν μπορώ να καταλάβω τη συγκεκριμένη απόφαση. Δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συνεχίσεις μετά από κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.