Αγγλία - Κροατία 1-0: Ο Στέρλινγκ έσπασε την παράδοση! (highlights)

Η Αγγλία επικράτησε με το ισχνό 1-0 της Κροατίας στο «Γουέμπλεϊ» στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της στο Euro 2020 και ταυτόχρονα έσπασε την... κατάρα που την ήθελε να μην κερδίζει ποτέ στο πρώτο ματς Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Στέρλινγκ το γκολ της αναμέτρησης (57'), δοκάρι είχε ο Φόντεν (5'). Κατώτερη των περιστάσεων η «Χρβάτσκα»

Αγγλία - Κροατία 1-0: Ο Στέρλινγκ έσπασε την παράδοση! (highlights)

Έσπασε την... κατάρα! Η Αγγλία που δεν είχε κάνει «σεφτέ» σε πρεμιέρα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ (1-0) της Κροατίας στο «Γουέμπλεϊ» και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στον 4ο όμιλο του Euro 2020.

Ανώτερο το συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ που δεν απειλήθηκε ποτέ από την «Χρβάτσκα» και έβαλε ένα πολύτιμο τρίποντο στο... σακούλι της. Σκόρερ της αναμέτρησης ο Ραχίμ Στέρλινγκ στο 57' ύστερα από ασίστ του «πρωτάρη» σε διεθνή αγώνα με τη φανέλα της Αγγλίας, Φίλιπς. Δοκάρι είχε ο Φιλ Φόντεν στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι Άγγλοι μπήκαν… αγριεμένοι και στο πρώτο 10λεπτο, απείλησαν τρεις φορές. Αρχικά με τον Φόντεν του οποίου η προσπάθεια σταμάτησε στο δοκάρι (5’) και στη συνέχεια με τους Στέρλινγκ (7’) και Φίλιπς (8’). Ο Λάκοβιτς είπε «όχι» και στις δύο περιπτώσεις.

Ωστόσο, η Κροατία αντέδρασε, ισορρόπησε το ματς και κράτησε μακριά από την περιοχή της τους Άγγλους ως το φινάλε του 45λεπτου ενώ επιχείρησε και δύο φορές να απειλήσει με κύριο εκφραστή τον Πέρισιτς.

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Η «Χρβάτσκα» κράτησε χαμηλά τον ρυθμό μη δίνοντας χώρους για να γίνει επικίνδυνη η Αγγλία. Όλα αυτά όμως μέχρι το 57ο λεπτό. Όταν ο Φίλιπς πέρασε από τους προσωπικούς ανιπάλους, έκανε εξαιρετική κάθετη στον Στέρλινγκ ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί πλάσαρε ιδανικά τον Λιβάκοβιτς, δίνοντας προβάδισμα στα «Τρία Λιοντάρια».

Μάλιστα, πέντε λεπτά μετά, οι Άγγλοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0. Ο Μάουντ έκανε τη σέντρα ο Κέιν πετάχτηκε στην τροχιά της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Το συγκρότημα του Ντάλιτς προσπάθησε να απαντήσει αλλά τα σουτ των Ρέμπιτς και Μπρόζοβιτς κατέληξαν άουτ.

Χωρίς να δυσκολευτούν, οι γηπεδούχοι κράτησαν αυτό το πολύτιμο 1-0 μέχρι το φινάλε και έσπασαν την κατάρα που τους ήθελε να μην κερδίζουν σε πρεμιέρα Euro.

Διαιτητής: Ορσάτο (Ιταλία) Έδρα: Ουέμπλεϊ (Λονδίνο)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Τρίπιερ, Στόουνς, Μινγκς, Ράις, Φίλιπς, Στέρλινγκ (90' Κάλβερτ - Λιούιν), Μάουντ, Φόντεν (70’ Ράσφορντ), Κέιν (82’ Μπέλγχαμ).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Τσαλέτα - Τσαρ, Βίντα, Γκβαρντιόλ, Κόβασιτς (85’ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς (70’ Βλάσιτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (79’ Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (70’ Μπρέκαλο).