Το πιο κοντινό «ταξίδι» για μπάλα

Από προχθές μέχρι τις 11/7 όλοι οι «άρρωστοι» με την μπάλα είμαστε στο... στοιχείο μας.

Το πιο κοντινό «ταξίδι» για μπάλα

Μετά τις εξορμήσεις τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, που ήταν αποτέλεσμα του γενικότερου ρεβανσιστικού κλίματος απέναντι στον υποχρεωτικό εγκλεισμό λόγω της πανδημίας, αυτήν τη φορά τα «τραπεζάκια έξω» δεν θα σας πάνε σε κάποια άγνωστη γωνιά της Αττικής ή εναλλακτική περιοχή νησιού του Αργοσαρωνικού.

Το «ταξίδι» θα είναι εγγύτερο. Ως το... μπαλκόνι του σπιτιού σας ή κάποιου κολλητού και συγγενούς.

Και οι λόγοι είναι δύο… Πρώτον, ο τροπικός εσχάτως καιρός που -ενώ ο υδράργυρος... φλερτάρει με τα 30άρια- οι βροχοπτώσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Με τις πιθανότητες να γίνετε... λούτσα πριν πάτε στη Λούτσα να είναι πολλές, χαλώντας σας τη διάθεση και την εκδρομή. Δεύτερον; Mα, το... Γιούρο βέβαια! Από προχθές μέχρι τις 11/7 όλοι οι «άρρωστοι» με την μπάλα είμαστε στο... στοιχείο μας. Μάλιστα έως 23/6 το τουρνουά είναι αληθινή τηλεοπτική πανδαισία, καθότι περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία ματς καθημερινά.

Η «στρογγυλή θεά», πέραν του ότι εξιτάρει τους ποδοσφαιρόφιλους με τα... τερτίπια της, προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία για κοινωνικοποίηση. Ήτοι να ξανασμίξουμε με άλλους «προπονητές της κερκίδας» και πάνω από ένα πιάτο με δέκα μεζεδάκια να αλλάξουμε τη διάταξή τους, όσες φορές χρειαστεί, για να πείσουμε τους αντιρρησίες για την υπεροχή του... 4-3-3 σε σχέση με το 4-4-2! Εκτός που θυμόμαστε τα νιάτα μας και ότι... όλοι φτάσαμε ένα βήμα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο (εδώ γελάμε...), οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια βολική δικαιολογία να γλιτώσουμε το... τραβολόγημα από το έτερό μας ήμισυ (που κατά τα άλλα έχουμε σε εκτίμηση) σε βαρετές κοινωνικές υποχρεώσεις που δεν συγκρίνονται με τα γκολ του Εμπαπέ, τις ντρίμπλες του Ινσίνιε ή τις αποκρούσεις του Νόιερ!

Το ότι λείπει η Εθνική μας δεν αποτελεί επαρκές άλλοθι στα όποια «όμως...» αρθρώσει το (ενδεχομένως ενημερωμένο) ωραίο φύλο, που καλείται να βάλει λίγο... πλάτη, δείχνοντας κατανόηση για τον επόμενο μήνα.

Καταλήγοντας, είναι ευκαιρία να καταγγελθεί το μεγαλύτερο τεχνητό δίλημμα (που κάποιοι επιχειρούν να παρουσιάσουν εφάμιλλο του «κουραμπιές ή μελομακάρονο;», «Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;») αυτών των συναθροίσεων του μπαλκονιού. Το περιβόητο «σουβλάκι ή πίτσα;» (ως συνοδευτικών της τηλεθέασης) απλά δεν υφίσταται! Η απάντηση είναι απλή: «Και τα δύο!».

Διπλή απόλαυση. Ή μάλλον τριπλή. Μην ξεχνάμε την ποδοσφαιρική...