Βέλγιο - Ρωσία 3-0: Επίδειξη δύναμης οι «κόκκινοι διάβολοι»(highlights)

Καταιγιστικό το Βέλγιο επιβλήθηκε με το ευρύ 3-0 της Ρωσίας στο «Κρεστόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης και ξεκίνησε δυναμικά στον 2ο όμιλο του Euro 2020.

Βέλγιο - Ρωσία 3-0: Επίδειξη δύναμης οι «κόκκινοι διάβολοι»(highlights)

Επίδειξη δύναμης έκανε το Βέλγιο στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών του στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι «κόκκινοι διάβολοι», που θεωρούνται εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2020, επιβλήθηκαν 3-0 της Ρωσίας στο «Κρεστόφσκι» της Αγίας Πετρούπολης και εξασφάλισαν το πρώτο τους τρίποντο στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν καταιγιστική στο ματς και από το πρώτο κιόλας ημίχρονο "καθάρισε" την υπόθεση νίκη κόντρα στην «αρκούδα». Μόλις στο 10ο λεπτό ο Ρομέλου Λουκάκου άνοιξε το σκορ, καθώς εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας και με σουτ μέσα στην αντίπαλη περιοχή νίκησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0.

Μάλιστα, μετά το τέρμα που σημείωσε 28χρονος επιθετικός της Ίντερ έτρεξε στην κάμερα και φώναξε «Chris, I love you» (σ. «Κρις σε αγαπώ»), στέλνοντας έτσι στο δικό του μήνυμα στον Δανό συμπαίκτη του στους «νερατζούρι», Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε ζήσει εφιαλτικές στιγμές στο «Πάρκεν».

Το γκολ αυτό έδωσε «πνοή» στο Βέλγιο, που συνέχισε να απειλεί την ρωσική εστία, ώσπου στο 34’ διπλασίασε τα τέρματά του. Ο τερματοφύλακας της «αρκούδας» Σουνίν δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα από την περιοχή, με τον Μενιέ να παίρνει το «ριμπάουντ» και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 2-0.

Με την Ρωσία ανήμπορη να αντιδράσει, οι «κόκκινοι διάβολοι» συνέχισαν να κυριαρχούν στο παιχνίδι και απώλεσαν αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες για να σημειώσουν περισσότερα τέρματα τόσο στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όσο και στην επανάληψη.

Τελικά, στο 88' πέτυχαν και το τελικό 3-0, με τον Λουκάκου να γράφει για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και να χαρίζει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς, που την φέρνει πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι Καστάνιε και Κουζιάεφ συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να αντικατασταθούν.

Διαιτητής: Λαόθ (Ισπανία).

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιατά, Βερτόνγκεν (76’ Βερμάελεν), Καστάνιε (27’ Μενιέ), Ντεντόνκερ, Τίλεμανς, Τ. Αζάρ, Μέρτενς (72’ Ε. Αζάρ), Λουκάκου, Καράσκο (77’ Πρατ).

ΡΩΣΙΑ: Σούνιν, Φερνάντες, Σεμένοβ, Τζίκια, Ζιρκόφ (43’ Καραβάεφ), Οζντόεφ, Μπαρίνοφ (46’ Ντιβέεφ), Ζομπνίν (63’ Μούκιν), Γκολόβιν, Κουζιάεφ (30’ Τσερίσεφ, 63’ Μίραντσουκ), Τζούμπα.