Δανία - Φινλανδία 0-1: Την έκπληξη η «Σταχτοπούτα», τη νίκη ο Έρικσεν! (highlights)

Η Φινλανδία έκανε την έκπληξη, επικράτησε 1-0 της Δανίας στην Κοπεγχάγη στην παρθενική της συμμετοχή σε Euro, η οποία ωστόσο συνδυάστηκε με τον «σοκαριστικό» τραυματισμό του Κρίστιαν Έρικσεν. 

Δανία - Φινλανδία 0-1: Την έκπληξη η «Σταχτοπούτα», τη νίκη ο Έρικσεν! (highlights)

Νικητής είναι ο Κρίστιαν Έρισκεν! Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός κατέρρευσε στο 40’ του αγώνα, πάλεψε για τη ζωή του και τελικά βγήκε ζωντανός (διακομίστηκε στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση) σκορπώντας χαμόγελα σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό – και όχι μόνο – πλανήτη, που προσευχήθηκε για εκείνον.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος που πέρασε σε δεύτερη μοίρα, η Φινλανδία έκανε την έκπληξη, επικράτησε με το ισχνό 1-0 της Δανίας και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, βάζοντας παράλληλα «φωτιά» στο 2ο γκρουπ.

Το ματς διεκόπη στο 40’ και ύστερα από συμφωνία των ποδοσφαιριστών αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί. Μάλιστα, οι Φινλανδοί χειροκρότησαν τους αντιπάλους τους κατά την είσοδο των τελευταίων για ζέσταμα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Πογιάνπαλο με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ούρονεν νίκησε με κεφαλιά τον Σμάιχελ. Γκολ που δεν πανηγύρισε σεβόμενος την ψυχολογία των αντιπάλων του αλλά και την κατάσταση του Έρικσεν.

Πάντως ο Χραντέτσκι δεν έκανε το ίδιο στο 74’. Ο πορτιέρε των Φινλανδών έπιασε το πέναλτι του Χόιμπεργκ κρατώντας το μηδέν και ξέσπασε προκαλώντας αντιδράσεις.

Διαιτητής: Τέιλορ (Αγγλία) Έδρα: «Πάρκεν», Κοπεγχάγη

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Βας (76’ Λάρσεν), Κιερ (63’ Βέστεργκαρντ), Κρίστενσεν, Μάλε, Ντιλέινι (76’ Κορνέλιους), Χιέιμπιεργκ, Έρικσεν (43’ Γένσεν), Πόουλσεν, Βιντ (63’ Όλσεν), Μπρέθγουεϊτ.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Ραϊτάλα (90’ Βάισανεν), Αραγιούρι, Ο' Σόνεσι, Ούρονονεν, Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ (77’ Σίλερ), Τόιβιο, Πογιάνπαλο (85’ Φορς), Πούκι (76’ Κάουκο).