Ουαλία - Ελβετία 1-1: Όρθια με Μουρ, Γουόρντ και... VAR! (highlights)

Ουαλία και Ελβετία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι του Euro 2020. Καλύτεροι οι Ελβετοί αλλά η κεφαλιά του Μουρ (74'), οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Γουόρντ και το... VAR στο 85' (ακυρώθηκε γκολ του Γκαβράνοβιτς) κράτησαν όρθια την ομάδα του Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Εμπολό στο 49' είχε ανοίξει το σκορ. 

Ουαλία - Ελβετία 1-1: Όρθια με Μουρ, Γουόρντ και... VAR! (highlights)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ουαλία και την Ελβετία στο «Ολιμπίκ» του Μπακού, για το 1ο γκρουπ του Euro 2020. Το τελικό 1-1 αφήνει ικανοποιημένους τους «Δράκους» κόντρα στους ανώτερους Ελβετούς που προηγήθηκαν στο 49' με τον Εμπολό, ενώ ο Μουρ έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στο 74'.

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Γουόρντ που κράτησε όρθια την ομάδα του με σημαντικές επεμβάσεις στο φινάλε ενώ ακυρώθηκε - ορθά ύστερα από παρέμβαση του VAR - γκολ του Γκαβράνοβιτς στο 85ο λεπτό της συνάντησης.

Με αυτό το αποτέλεσμα, αμφότερες οι ομάδες αριθμούν από έναν βαθμό ενώ στην κορυφή φιγουράρουν οι Ιταλοί που επικράτησαν 3-0 της τελευταίας πλέον, Τουρκίας το βράδυ της Παρασκευής (11/6).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν επιθετικός μονόλογος για τους Ελβετούς. Εκείνοι είχαν την κατοχή, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Σεφέροβιτς πρωταγωνιστή, ωστόσο τα σουτ του υψηλόσωμου φορ ήταν άστοχα. Μόνο μια τελική οι Ουαλοί που δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και να σταματήσουν τις ενέργειες των αντιπάλων τους.

Στο δεύτερο μέρος οι ισορροπίες άλλαξαν νωρίς, αφού το πείσμα του Εμπολό στο 49ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στην Ελβετία. Εξέλιξη που ανάγκασε τους κλεισμένους για ένα ημίχρονο στην περιοχή τους, Ουαλούς να βγουν και να ψάξουν την ισοφάριση. Κάτι που έγινε, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Μουρέλ βρήκε τον Μουρ και ο δεύτερος νίκησε στον αέρα τον Σαρ, φέρνοντας το ματς στα ίσα (74').

Στο 85’ ο Γκαβράνοβιτς – ότι είχε περάσει στον αγώνα – σκόραρε και έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος παίχτης που του ακυρώνεται γκολ με χρήση VAR σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Τουρπέν (Γαλλία) Έδρα: «Ολιμπίκ» (Μπακού)

Ουαλία: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Άλεν, Ράμσεϊ (90’ Αμπαντού), Μορέλ, Μπέιλ, Τζέιμς (75’ Μπρουκς), Μπέιλ, Μουρ

Ελβετία: Ζόμερ, Ελβέντι, Σχερ, Ακάνζι, Εμπαμπού, Τσάκα, Φόιλερ, Ροντρίγκεζ, Σακίρι (66’ Ζακάρια), Εμπολό, Σεφέροβιτς (84’ Γκαβράνοβιτς).