Κόντρα για τις αποδοκιμασίες των Ούγγρων οπαδών κατά των Ιρλανδών που γονάτισαν πριν την σέντρα

Η κίνηση των Ιρλανδών παικτών να γονατίσουν, στο πλαίσιο του Βlack Lives Matter, πριν την έναρξη του φιλικού της Τρίτης (08/06) στην Βουδαπέστη προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των Ούγγρων φιλάθλων και τις αντεγκλήσεις σε παραγοντικό επίπεδο.

Κόντρα για τις αποδοκιμασίες των Ούγγρων οπαδών κατά των Ιρλανδών που γονάτισαν πριν την σέντρα

Αποδοκιμασίες από πλευράς των Ούγγρων φιλάθλων ακούστηκαν την στιγμή που οι παίκτες της εθνικής Ιρλανδίας γονάτιζαν σε μια κίνηση στήριξης στο κίνημα Black Lives Matter πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα των δύο ομάδων στο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης.

Υπενθυμίζεται πως οι Ούγγροι ποδοσφαιριστές, ενώ οι αντίπαλοι τους ήταν γονατισμένοι, εκείνοι στέκονταν όρθιοι και έδειχναν τη λέξη«Respect»στα μανίκια των εμφανίσεών τους που αφορά, επίσης τον ρατσισμό.

Μετά απ' όλα αυτά ήταν αναμενόμενη η αντίδραση από την πλευρά του εκλέκτορα των φιλοξενούμνων, Στίβεν Κένι μετά το τέλος του αγώνα.

«Νομίζω πως ήταν σωστή η απόφαση που πήραμε. Πλησίασα τον εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας μας και τον ενημέρωσα πως ήταν μία κίνηση που θέλαμε να κάνουμε, να γονατίσουμε, και νομίζω πως ήταν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Είναι ακατανόητες οι αποδοκιμασίες και είναι κάτι που βλάπτει την Ουγγαρία, με ματς της τελικής φάσης του Euro 2020 να διεξάγονται στη χώρα. Είναι απογοητευτικό και η εικόνα αυτή δεν είναι καθόλου ωραία για την Ουγγαρία".

Από την πλευρά του ο φορ της Νόριτς, Ίντα, πρόσθεσε: «Είναι απογοητευτικό να βλέπεις να βλέπεις ένα ολόκληρο στάδιο να σφυρίζει αποδοκιμαστικά.

Η κίνησή μας ήταν για καλό σκοπό, ήταν μία προσπάθεια για να σταματήσει ο ρατσισμός, να φύγει από την κοινωνία. Απογοητευτήκαμε πολύ από την αντίδραση του κόσμου».