Ουγγαρία: «Δεν θα γονατίσουμε στο EURO, είναι άκρως πολιτική κίνηση»

Την πρόθεσή της να μην επιτρέψει να γονατίσουν οι παίκτες της εθνικής ομάδας στο EURO ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού, γνωστοποίησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας.

Ουγγαρία: «Δεν θα γονατίσουμε στο EURO, είναι άκρως πολιτική κίνηση»

Κόντρα στο «ρεύμα» που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στα ευρωπαϊκά γήπεδα αποφάσισε να πάει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουγγαρίας, ενόψει της συμμετοχής της εθνικής ομάδας της χώρας στο επερχόμενο EURO.

Συγκεκριμένα, οι Ούγγροι ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν στους παίκτες της ομάδας να γονατίσουν πριν από τους αγώνες, μια κίνηση που γίνεται κατά κόρον τελευταία ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των φαινομένων ρατσισμού.

Όπως εξήγησε η ουγγρική ομοσπονδία, η εν λόγω κίνηση έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, γι' αυτό και πήρε την απόφαση να μην ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και ποδοσφαιριστών.

«Είναι μια κίνηση άκρως πολιτική την εν λόγω κίνηση, η οποία δεν συνάδει με τους κανόνες της UEFA και της FIFA», τόνισε μεταξύ άλλων η ομοσπονδία της Ουγγαρίας στη σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να μάχεται για την εξάλειψη του μίσους από το ποδόσφαιρο.