Ουκρανία - Κύπρος 4-0: Με... φόρα στο Άμστερνταμ!

Η Ουκρανία επικράτησε με το εμφατικό 4-0 της Κύπρου του Νίκου Κωστένογλου και πάει με φόρα στο Άμστερνταμ και την πρεμιέρα του Euro 2020. 

Ουκρανία - Κύπρος 4-0: Με... φόρα στο Άμστερνταμ!

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ενόψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ουκρανία. Η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο επικράτησε με το εμφατικό 4-0 της Κύπρου στο Χάρκοβο και έδειξε έτοιμη ενόψει της πρεμιέρας στο Άμστερνταμ όπου θα αντιμετωπίσει το φαβορί του ομίλου, Ολλανδία. Αυστρία και Βόρεια Μακεδονία οι άλλες δύο του γκρουπ.

Το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου ήταν ανταγωνιστικό μέχρι το 36ο λεπτό. Όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ για την Κύπρο, οι Ουκρανοί έφυγαν στην κόντρα με τον Ζούμπκοφ, ο οποίος ανετράπη από τον Φιλιώτη που δέχθηκε κόκκινη. Ο Γιαρμολένκο εκτέλεσε το πέναλτι και βρήκε δίχτυα. Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Νικόλας Ιωάννου, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε στον Άρη ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, έκανε χέρι και ο Ζιντσένκο ευστόχησε στο πέναλτι για το 2-0.

Στο 59’ ο Μάρλος σέρβιρε στον Γιάρεμτσουκ που δεν δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα. Οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους με τον Γιαρμολένκο να σουτάρει εκτός περιοχής και την μπάλα να κοντράρει προτού καταλήξει στην εστία του Σωτηρίου (64').