Ρόναλντ Ντε Μπουρ: «Ο Κρόιφ θα στριφογυρίζει στον τάφο του με τις τακτικές του αδερφού μου Φρανκ!»

Ο Ρόναλντ Ντε Μπουρ προστέθηκε στους επικριτές του ...αδερφού του, εκλέκτορα της Ολλανδίας, Φρανκ, για τον σχηματισμό της ομάδας, μετά το, φιλικό, 2-2 με την Σκωτία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Γιόχαν Κρόϊφ θα... στριφογυρίζει στον τάφο του με τις τακτικές στους «οράνιε»!

Ρόναλντ Ντε Μπουρ: «Ο Κρόιφ θα στριφογυρίζει στον τάφο του με τις τακτικές του αδερφού μου Φρανκ!»

Και εξ οικείων τα βέλη για τον Φρανκ Ντε Μπουρ...

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ολλανδίας ακούει τον... εξάψαλμο εσχάτως από τους συμπατριώτες του όχι μόνο γιατί οι «οράνιε» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με την Σκωτία σε φιλική αναμέτρηση στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, αλλά και γιατί ο συνήθης σχηματισμός 4-3-3 αντικαταστάθηκε από το 5-3-2.

Κατά της επιλογής αυτής τάχθηκε ως κι ο... αδερφός του Ολλανδού ομοσπονδιακού τεχνικού, Ρόναλντ Ντε Μπουρ που ήταν αρκούντως γλαφυρός κατηγορώντας το ...αίμα του για ...ιεροσυλία και προδοσία της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας του Γιόχαν Κρόϊφ που θα ...στριφογυρίζει στον τάφο του!

Μάλιστα έμπλεξε και τον συνονόματο του Ρόναλντ Κούμαν που άφησε κι εκείνος το 4-3-3 στην Μπαρτσελόνα παρουσιάζοντας σχηματισμούς όπως 3-5-2...

«Ο Γιόχαν Κρόιφ θα στριφογυρίζει στον τάφο του μ' αυτά που γίνονται στην Εθνική Ολλανδίας. Αλλά και μ' αυτά που γίνονται στην Μπαρτσελόνα παρότι είναι ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις...» είπε στην εφημερίδα των Κάτω Χωρών «De Telegraaf», ο 51χρονος που ως παλαίμαχος έχει προπονήσει μικρές Εθνικές του Κατάρ.

Πάντως ο Ρόναλντ εξήγησε ότι ο αδερφός του είναι θιασώτης της άποψης του Φαν Χάαλ πως το 4-3-3 δεν είναι δόγμα ούτε πανάκεια για την Ολλανδική Εθνική ομάδα αφού: «Είναι υποστηρικτής του Φαν Χάαλ. Έμαθε πολλά από εκείνον αλλά πλέον χαράσει δική του ρότα αφού έμαθε πολλά από αρκετούς άλλους τεχνικούς»