Οριστικό: Δεν πάει στο Euro ο Φαν Ντάικ! (vid)

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Λίβερπουλ και αποκάλυψε πως δεν θα είναι μέλος της Εθνικής Ολλανδίας το καλοκαίρι στο Euro.

Οριστικό: Δεν πάει στο Euro ο Φαν Ντάικ! (vid)

Εκτός Euro οριστικά ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο Φαν Ντάικ προέρχεται από τον σοβαρό τραυματισμό του στον αγώνα με την Έβερτον στις αρχές της σεζόν. Έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά να τρέχει και όπως είναι λογικό είχε ξεκινήσει κουβέντα για το ενδεχόμενο να προλάβει το Euro και να αγωνιστεί κανονικά με την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

Τελικά όπως δήλωσε ο ίδιος στο επίσημο κανάλι της Λίβερπουλ δεν θα είναι στο Euro με την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας και θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα της αποκατάστασής του, με στόχο φυσικά να είναι πανέτοιμος με την επανέναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Άλλωστε ο εκ των κορυφαίων αμυντικών στον κόσμο, αποκάλυψε πως το καλοκαίρι θα ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία της ομάδας του Λίβερπουλ και ελπίζει όλα να πάνε καλά και να είναι διαθέσιμος στα πρώτα επίσημα παιχνίδια των «κόκκινων» για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Ολλανδός στάθηκε στην απουσία του κόσμου από τις εξέδρες και ευχήθηκε όλοι μαζί να επιστρέψουν και να πανηγυρίσουν επιτυχίες. Υπογράμμισε πως είναι καλά και έτοιμος και φυσικά ανυπομονεί να αγωνιστεί σε ένα γεμάτο γήπεδο ξανά.

«Δεν θέλω να κρατάω πίσω τον Βίρτζιλ, αλλά δεν γίνεται να τον πιέσεις επίσης. Είναι αρκετό καιρό στο χώρο για να γνωρίζεις αν πρέπει να παίξεις. Πρέπει πρώτα να προπονηθείς και σε κανονική ποδοσφαιρική προπόνηση. Χρειάζεται εβδομάδες. Όχι μια βδομάδα πριν. Δεν γίνεται να είσαι εκτός 10 ή 11 μήνες, να προπονείσαι για μια εβδομάδα και μετά να παίζεις ποδόσφαιρο.

Δεν είναι δυνατόν, δεν θα έπρεπε να είναι δυνατόν. Κανείς δεν κρατάει πίσω τον Βίρτζιλ. Μπορώ να υποσχεθώ σε όλους τους ανθρώπους της Ολλανδίας ότι δεν μπορούμε να τον πιέσουμε και δεν θα το κάνουμε. Μιλάμε για έναν παίκτη και την καριέρα του, συνεπώς κανείς δεν θα έπρεπε να τον αναγκάσει και κανείς δεν θα το κάνει», είχε πει προ ημερών ο Γιούργκεν Κλοπ για τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό και ο Γερμανός μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος...