Euro 2020: Με 26 παίκτες αντί για 23 οι αποστολές των ομάδων

Η UEFA αύξησε κατά τρεις ποδοσφαιριστές το όριο στις αποστολές των εθνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος το καλοκαίρι στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μέχρι την 1η Ιουνίου οι τελικές λίστες των ομάδων.

Euro 2020:  Με 26 παίκτες αντί για 23 οι αποστολές των ομάδων

Την αύξηση του αριθμού των ποδοσφαιριστών στις αποστολές των εθνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το προσεχές καλοκαίρι αποφάσισε η UEFA.

Κάθε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μπορεί να έχει στις τάξεις του 26 ποδοσφαιριστές αντί για 23 που ίσχυε μέχρι πρότινος, αλλά στον πάγκο για τα παιχνίδια θα επιτρέπονται μέχρι 12 παίκτες, εκ των οποίων οι δύο θα είναι αναπληρωματικοί τερματοφύλακες.

Αιτία για την απόφαση αυτή της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έπαιξε η κούραση που υπάρχει στους ποδοσφαιριστές το «βαρύ» πρόγραμμα των συλλόγων τους την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι τελικές λίστες των εθνικών ομάδων θα πρέπει να υποβληθούν στην UEFA μέχρι την 1η Ιουνίου, ενώ η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία διευκρίνισε πως θα επιτρέπονται απεριόριστες αντικαταστάσεις σε περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας από την πανδημία του κορονοϊού πριν από το πρώτο παιχνίδι μιας χώρας στην διοργάνωση.