Δύο λίμνες και τρεις παραλίες για ανοιξιάτικο πικ νικ

Ιδανικά μέρη για πικ νικ, ανοιξιάτικες βόλτες στον ήλιο και στιγμές απόλυτης χαλάρωσης

Δύο λίμνες και τρεις παραλίες για ανοιξιάτικο πικ νικ

Αν δεν πάμε για πικ νικ την άνοιξη τότε πότε; Είναι η πιο τέλεια εποχή για να φορτώσουμε φίλους και καλούδια στο αυτοκίνητο και να βγούμε στις εξοχές. Σε βουνά, λιβάδια, κοιλάδες, παραλίες και θάλασσες. Πιο κάτω, θα βρείτε δύο πανέμορφες λίμνες γεμάτες πράσινο για να στήσετε το πικ νικ σας αλλά και τρεις παραλίες για να φεύγει το βλέμμα μακριά.

Λίμνη Δόξα

Δυόμισι ώρες και 168 χιλιόμετρα μακριά από την καρδιά της Αθήνας, βρίσκεται η Λίμνη Δόξα. Που όσο μέγεθος της λείπει, το συμπληρώνει σε ομορφιά. Σκαρφαλωμένη στα 900 μέτρα υψόμετρο, περιτριγυρίζεται από πανύψηλα έλατα που την κάνουν από τις πιο όμορφες λίμνες στην Ελλάδα.

Στα ανατολικά της λίμνης, βρίσκεται το φράγμα της, ενώ, στα νότια, μια μικρή χερσόνησος, μια στενή λωρίδα γης που μπαίνει μέσα στη λίμνη και φιλοξενεί το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Όπου και να κοιτάξετε γύρω γύρω θα δείτε καταπράσινες πλαγιές που χαρίζουν στη λίμνη ένα όμορφο γαλαζοπράσινο χρώμα. Στις όχθες της, θα βρείτε διάφορα πλατώματα για να στρώσετε το πικ νικ σας, ενώ, μετά το γεύμα σας, μπορείτε να περπατήσετε γύρω από αυτή ή να πάρετε κάποιο από τα μονοπάτια που μπαίνουν στο δάσος. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται και εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού, οπότε μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί τους και να κάνετε κανό, υδροποδήλατο ή ακόμα και ιππασία.

Λίμνη Τσιβλού

Αντίστοιχο και το σκηνικό στη Λίμνη Τσιβλού στην Αχαΐα στην οποία για να φθάσετε θα χρειαστείτε περίπου δυόμισι ώρες από την Αθήνα και 178 χιλιόμετρα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων στους βόρειους πρόποδες του Χελμού ανάμεσα σε λόφους, βουνά και ένα φαράγγι και την περιβάλλει υπέροχο δάσος. Η Τσιβλού είναι μια λίμνη που μετρά κάτι παραπάνω από έναν αιώνα ζωής και είναι η πιο πρόσφατη φυσική λίμνη της χώρας καθώς δημιουργήθηκε από μια κατολίσθηση το 1913. Τα καταπράσινα έλατα και ο ουρανός καθώς καθρεπτίζονται στα γαλήνια νερά της δημιουργούν μια εικόνα που μαγνητίζει ενώ τα μαυρόπευκα, οι ιτιές, τα πλατάνια, τα σπάρτα, οι ασφάκες, οι θυμαριές, τα πουρνάρια, οι ορχιδέες και οι κισσοί συμπληρώνουν υπέροχα αυτό το μοναδικό φυσικό τοπίο.

Στις όχθες της, θα βρείτε κιόσκια και ξύλινα τραπεζάκια πικ νικ για να στρώσετε το τραπεζομάντηλό σας σε περίπτωση που δεν θέλετε να το απλώσετε στη γη. Αν είστε πιο αθλητικοί τύποι μπορείτε να πεζοπορήσετε πλάι στη λίμνη και μέσα στο δάσος, να κάνετε κανό ή ποδήλατο. Αν είστε τυχεροί μπορείτε να δείτε κορμοράνους, νυχτοκόρακες, σταχτοτσικνιάδες, γεράκια, φιδαετούς, τσαλαπετεινούς και άλλα όμορφα πτηνά να τριγυρνούν στις όχθες της και να πετάνε πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά της.