Πέντε ελληνικά νησιά για τον χειμώνα

Πέντε προτάσεις για μια εναλλακτική απόδραση, σε νησιά με μοναδική αύρα και τον χειμώνα

Πέντε ελληνικά νησιά για τον χειμώνα

Αν και η εικόνα του κατάμεστου νησιού με τουρίστες μες στη μέση του καλοκαιριού είναι λίγο έως πολύ αυτό το οποίο έρχεται στο μυαλό, όταν ακούμε τη λέξη νησί, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα ελληνικά νησιά δεν αξίζουν μια επίσκεψη και τον χειμώνα. Κάθε άλλο. Ορισμένα ελληνικά νησιά, είτε μικρά είτε μεγάλα, έχουν το χάρισμα να ταιριάζουν γάντι σε κάθε εποχή προσφέροντας σε κάθε επίδοξο ταξιδιώτη ένα δυναμικό συνδυασμό εμπειριών που μπορεί να μετατρέψει τον άχαρο χειμώνα σε μια σούπερ ευκαιρία για ταξίδι, περιήγηση και αναψυχή.

Παρακάτω, 5 ελληνικά νησιά που αξίζει να ανακαλύψετε και τον χειμώνα, ώστε να πάρετε μια καλή δόση χειμωνιάτικου θαλασσινού αέρα ακριβώς λίγο πριν τον ερχομό της άνοιξης.

Σύρος

Το κρυμμένο αρχοντονήσι των Κυκλάδων με την ιστορική αρχιτεκτονική, τα μικρά μουσεία και τη σπάνια γλυκιά γαστρονομία είναι πέρα από κάθε αμφιβολία μία πολλά υποσχόμενη χειμωνιάτικη απόδραση που πρέπει να ξανασκεφτείτε να προσθέσετε στην ταξιδιωτική σας λίστα. Αν και το καλοκαίρι ζωντανεύει καλλιτεχνικά χάρη στο πασίγνωστο φεστιβάλ Animasyros, η Σύρος που φημίζεται για τα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη μικρασιάτικα λουκούμια, είναι ένα νησί που σίγουρα υπόσχεται να κάνει τη μελαγχολία του χειμώνα λιγάκι πιο γλυκιά, υποφερτή και -γιατί όχι- συναρπαστική.

Χίος

Χωνευτήρι πολιτισμών μεταξύ Ανατολής και Δύσης, η Χίος είναι χωρίς αμφιβολία η εναλλακτική επιλογή του καλοκαιριού και η απρόσμενη επιλογή του χειμώνα. Διεθνώς γνωστή για τη μαστίχα, τον ευωδιαστό καρπό των μαστιχόδεντρων που ευδοκιμούν στα νότια του νησιού, και για τα πανέμορφα μεσαιωνικά της χωριά που κάθε καλοκαίρι γεμίζουν τα εξώφυλλα των περιοδικών, η Χίος σίγουρα θα σας προσφέρει μια ήρεμη χειμωνιάτικη απόδραση δίνοντάς σας την ευκαιρία να γνωρίσετε την άγνωστη ομορφιά της σε μια διαφορετική εποχή.

Λέσβος

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνδυάσετε μια σύντομη χειμωνιάτικη απόδραση με λίγο ουζάκι, σαρδέλα και γραφική αρχιτεκτονική από μια επίσκεψη στη Λέσβο. Το νησί με τους χαρακτηριστικούς κολπίσκους είναι κατά γενική ομολογία μία δυναμική χειμωνιάτικη επιλογή που συνδυάζει γαστρονομία, περιήγηση και ιστορία σε ένα δυναμικό combo, ειδικά, αν ψάχνετε μια ένεση θαλασσινής αύρας μέσα στη χειμωνιάτικη μουντίλα. Φυσικά, καιρού επιτρέποντος και διάθεσης παρούσης μια επίσκεψη επιβάλλεται στο Πλωμάρι, στον Μόλυβο και στην Καλλονή, ώστε να ζήσετε στο μέγιστο την απόλυτη εμπειρία του νησιού.

Κεφαλονιά

Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου είναι η απρόσμενη χειμωνιάτικη επιλογή των Επτανήσων. Ιστορική, μα και συνάμα κράμα παραδόσεων, γαστρονομίας, αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς, η Κεφαλονιά είναι ο κρυμμένος άσος του Ιονίου που μπορεί να σας προσφέρει μια συναρπαστική και γεμάτη σύντομη ταξιδιωτική εμπειρία. Από το Αργοστόλι και το Ληξούρι έως το Φισκάρδο, η Κεφαλονιά που συνδυάζει πράσινο και μπλε αξίζει να βρίσκεται στη λίστα για ένα γρήγορο χειμωνιάτικο weekend.

Ρόδος

Αν και κάθε καλοκαίρι κλέβει τις εντυπώσεις των ξένων, το Νησί των Ιπποτών με τα μαγικά ηλιοβασιλέματα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ενδιαφέρουσα ιδέα για μια σύντομη χειμερινή απόδραση. Αυτή την εποχή, μπορείτε να απολαύσετε ελεύθερα έναν ήρεμο χειμερινό περίπατο στις άδειες παραλίες του νησιού και να συνδεθείτε με την αύρα της αρχαίας ακρόπολης της Λίνδου, χωρίς την αφόρητη καυτή ζέστη και τις ατέλειωτες ουρές τουριστών. Ακόμη, τα παραδοσιακά καφενεία εποχής και οι λιγοστές ανοιχτές ταβέρνες είναι τα τέλεια γευστικά συμπληρώματα μετά από μια αναζωογονητική περιπλάνηση στα άδεια σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου κάτω από το συννεφιασμένο μεσογειακό ουρανό.

Πηγή: travel.gr