Θυμίζει Βενετία, αλλά βρίσκεται στην Πελοπόννησο!

Ένα μέρος που θυμίζει… Βενετία, βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο!

Θυμίζει Βενετία, αλλά βρίσκεται στην Πελοπόννησο!

Τεχνητά κανάλια διατρέχουν τις πίσω αυλές των σπιτιών, όπου οι ιδιοκτήτες πηγαίνουν όχι με το αυτοκίνητο, αλλά με το σκάφος τους, μεγάλοι φοίνικες και εξωτικά φυτά, πισίνες και μια απέραντη παραλία.

Στο φόντο… η Ύδρα. Αυτό είναι το πανέμορφο Porto Hydra Village.

Το Πόρτο Ύδρα (ή αλλιώς Ακτή Ύδρας), που απέχει περίπου δύο ώρες από την Αθήνα, αποκαλείται από πολλούς η Βενετία του Αργοσαρωνικού και είναι ένας πανέμορφος οικισμός που ξεκίνησε να χτίζεται τη δεκαετία του ’70.

Σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο θα βρείτε πανέμορφα πλωτά κανάλια μήκους 3,5 χιλιομέτρων, τα οποία συνδέουν τις 330 ιδιόκτητες βίλες που υπάρχουν στην περιοχή και οι οποίες είναι προσβάσιμες με σκάφος.

Η περιοχή αρχικά δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Σήμερα, όμως, είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Η θάλασσα της περιοχής έχει βραβευτεί επί πολλά χρόνια με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με προβλήτες στις περισσότερες βίλες, ιδιωτικό παρκινγκ και ιδιωτική φύλαξη 24 ώρες το 24ώρο και 365 ημέρες το χρόνο, οι οικιστές και οι παραθεριστές απολαμβάνουν τα προνόμια υψηλών υπηρεσιών.

Κάνε windsurf, θαλάσσιο σκι και άλλα θαλάσσια σπορ όλο τον χρόνο. Κάνε κουπί στα κανάλια με ένα καγιάκ ή πάρε ένα ποδήλατο και απόλαυσε την διαδρομή ανάμεσα στα μικρά σοκάκια. Επίσης, υπάρχει γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο τένις, καθώς και παιδική χαρά. Ο χώρος είναι περιφραγμένος και φυλάσσεται όλο το 24ώρο.

Εποχές

Αφέσου στην καλοκαιρινή ηρεμία, απόλαυσε τις γαλανές αιγαιοπελαγίτικες παραλίες, αφουγκράσου την απαλή κίνηση του νερού. Απόλαυσε όμορφους περιπάτους με ασφάλεια και νιώσε τον χρόνο να σταματά μέσα στα μικρά νησιά που σχηματίζουν τα κανάλια.

Το Πορτο Υδρα είναι ένας θησαυρός που μπορείς να επισκεφτείς όλο τον χρόνο. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και οι χειμώνες ήπιοι. Η Άνοιξη και το Φθινόπωρο είναι ευχάριστα με απολαυστικές λιακάδες, αλλά και περιστασιακές βροχές που θα δώσουν όμορφο τόνο στις μέρες σου

Το Porto Hydra Village είναι προσβάσιμο από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Έχει το προνόμιο να εξυπηρετείται από κάθε μέσο μεταφοράς.

Η απόσταση μεταξύ του Πόρτο Ύδρα και της Αθήνας είναι 195 χιλιόμετρα και διαρκεί περίπου 3 ώρες, ακολουθώντας τον δρόμο Αθήνα - Κόρινθος - Επίδαυρος - Κρανίδι - Πόρτο Ύδρα.

Επιβατηγά πλοία ή «δελφίνια» μπορούν επίσης να μεταφέρουν επισκέπτες από τον Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί 1.30 - 2.00 ώρες μέχρι το λιμάνι της Ερμιόνης, όπου το Porto Hydra Village απέχει 15 λεπτά με το αυτοκίνητο ή ταξί.

Ο οικισμός είναι ιδιωτικός και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους.