Η παραλία «Νεκροταφείο» με καταγάλανα νερά (vid)

Στην Πελοπόννησο υπάρχει μια ερημική παραλία που ονομάζεται "Νεκροταφείο".

Η παραλία «Νεκροταφείο» με καταγάλανα νερά (vid)

Περίπου δεκαπέντε λεπτά πριν από το Ναύπλιο βρίσκεται μια ερημική ακτή με καταγάλανα νερά. Αν σηκώσεις το βλέμμα, κάνεις το σταυρό σου – αφού βρίσκεται κυριολεκτικά κάτω από ένα κοιμητήριο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε για το σημείο, ούτε για την ιστορία του. Μόλις 15′ από το Ναύπλιο. Έχουμε δει διάφορες εικόνες μέσα από το ελληνικό καλοκαίρι. Απόκοσμες ακτές με κρυστάλλινα νερά στα πιο απίθανα σημεία, που μας υπενθυμίζουν ότι και στα πιο “άγρια” σημεία υπάρχει η γαλήνη … ίσως και αυτή η ακτή παρά το κάπως “μακάβριο” σημείο της να είναι μια τέτοια περίπτωση.

Κάποιοι μπορεί να το διακωμωδήσουν και να θελήσουν να την επισκεφτούν, άλλοι ίσως τρομάξουν και την απορρίψουν…

Την παραλία Νεκροταφείο μπορείτε να την επισκεφθείτε εύκολα και να απολαύσετε σε αυτή το πιο ξεχωριστό μπάνιο της ζωής σας. Bρίσκεται λίγο πριν το Ξηροπήγαδο.

Η πρόσβαση στην παραλία με το μακάβριο όνομα στο Ναύπλιο είναι εύκολη. Ωστόσο, επειδή υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι που πρέπει να περπατήσεις, καλό είναι να έχεις μαζί σου και αθλητικά παπούτσια. Ξεκινώντας από την Αθήνα θα χρειαστείς μόλις δύο ώρες για να βρεθείς εκεί και να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.