Caminito: Γεμάτο χρώματα, ιστορία και La Bobonera

To Caminito είναι μια περιοχή του Buenos Aires κοντά στο γηπεδο της Boca.

 Caminito: Γεμάτο χρώματα, ιστορία και La Bobonera

Η περιοχή είναι γεμάτη ζωή με πολύχρωμα κτήρια, πολλά καφέ, εστιατόρια, μουσική και μαγαζάκια. Είναι από τις πλέον αξιόλογες περιοχές του Buenos που θα πρέπει να επισκεφθεί κανείς.

Εξαιρετικά μέρη για φωτογραφίες. Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη με λεωφορείο ή με ταξί. Χρειάζεται προσοχή αν πάει κανείς με τα πόδια γιατί η περιοχή κοντά στο γήπεδο είναι κακόφημη. Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά μέχρι τις 18:00 όποτε θα ήταν συνετό η επίσκεψη να γίνει μεταξύ 12:00 και 17:00.

Από το ισπανικό "kaminito" που μεταφράζεται κυριολεκτικά ως "μονοπάτι". Αυτό το εκπληκτικό μέρος, που βρίσκεται στην περιοχή του La Boca, είναι μια συνεχής πεζοδρομημένη ζώνη, όπου δεν υπάρχει απολύτως κανένα αυτοκίνητο. Η ονομασία Caminito Street δόθηκε προς τιμήν του παγκοσμίου φήμης τάνγκο "Caminito", το οποίο γράφτηκε το 1926 από τον εξαιρετικό συνθέτη Juan Diaz Fliberto.

Τα σπίτια κατά μήκος του δρόμου Kaminito είναι διακοσμημένα με φωτεινά χρώματα και τα πεζοδρόμια με αυθεντικά γλυπτά. Το απόγευμα ανοίγει μια υπαίθρια αγορά, όπου, κάτω από τους ρυθμούς του tango, οι τουρίστες μπορούν να αγοράσουν χειροτεχνήματα, και έργα ζωγραφικής από τοπικούς καλλιτέχνες.

Το Στάδιο Αλμπέρτο Τζ. Αρμάντο (Alberto J. Armando Stadium) είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στην συνοικία Λα Μπόκα. Είναι περισσότερο γνωστό ανά τον κόσμο με την ονομασία Λα Μπομπονέρα (Ελληνικά: Σοκολατένιο κουτί) εξαιτίας του σχήματος του, μιας και η μία του πλευρά είναι «επίπεδη» ενώ το υπόλοιπο στάδιο να είναι τρεις απότομες σειρές κερκίδας. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι πήρε το όνομα από τα τύμπανα που κάνουν εκκωφαντικό ήχο "μπον-μπον".

Το στάδιο είναι ιδιοκτησίας του ποδοσφαιρικού συλλόγου Μπόκα Τζούνιορς, από τους μεγαλύτερους στην Αργεντινή και την Ν. Αμερική. Το αλλόκοτο σχήμα του, προσφέρει πολλή καλή ακουστική με τους φανατικούς φίλους της Μπόκα να αποκαλούνται "La Doce" (12ος παίκτης). Ο αγωνιστικός χώρος είναι διαστάσεων 105m × 68m οι οποίες είναι οι ελάχιστες επιτρεπόμενες από την ΦΙΦΑ.

Το στάδιο θεωρείται από τα πιο εμβληματικά και διάσημα στον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί αξιοθέατο.

Εκτός από αγώνες ποδοσφαίρου, το Μπομπονέρα έχει φιλοξενήσει μουσικές συναυλίες διάσημων καλλιτεχνών. Κάποιοι από αυτούς είναι οι Bee Gees, Έλτον Τζον, Λένι Κράβιτζ, Τζέιμς Μπλάντ, Backstreet Boys.

ΦΩΤΟ: www.tripadvisor.com