Μουσείο Χαμένης Ατλαντίδας στη Σαντορίνη

Το μυστήριο της Ατλαντίδας είναι ένας από τους πιο πολυζητημένους μύθους και πάνω από 200 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο διεκδικούν την «πατρότητα» της χαμένης Ατλαντίδας.

Μουσείο Χαμένης Ατλαντίδας στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου και του φονικού τσουνάμι, συγκεντρώνει πολλές προτιμήσεις ως Ατλαντίδα.

Έτσι λοιπόν, η αρχαία Θήρα περιγράφεται ως ένας τέλειος επίγειος παράδεισος, ο οποίος όπως όλοι ξέρουμε καταστράφηκε περίπου το 1.500 π.Χ. Μαζί της συμπαρασύρθηκαν γειτονικά παράλια και συνεπώς αρκετά λαμπρά δείγματα πολιτισμού του Αιγαίου. Η περιγραφή της αρχαίας Θήρας από τους ιστορικούς της εποχής ταιριάζει απόλυτα με τα λεγόμενα του Πλάτωνα για τη μυθική χώρα των Ατλάντων που καταστράφηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω της.

Το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών το 2003, πραγματοποίησε έρευνες στα δυτικά της Σαντορίνης, με σκοπό τον εντοπισμό πιθανών ιχνών της χαμένης Ατλαντίδας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι επιστήμονες αποφάνθηκαν πως ακόμα και αν υπάρχει ιστορική αλήθεια στη συσχέτιση Σαντορίνης-Ατλαντίδας, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν στοιχεία στον βυθό της περιοχής λόγω του μεγάλου πάχους των ηφαιστειακών προσχώσεων.

Η Ατλαντίδα είναι το πιο διάσημο μυθολογικό νησί όλων των εποχών. Θεωρούνταν ουτοπία. Η επιρροή της στη λογοτεχνία και την Τέχνη, είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Το Lost Atlantis Experience δημιουργήθηκε στη Σαντορίνη, μία από τις πιθανές τοποθεσίες του μυθολογικού νησιού της Ατλαντίδας. Το Μουσείο φιλοξενείται σε ένα μοναδικό κτίριο 700τ.μ. κοντά στον παραδοσιακό οικισμό του Μεγαλοχωρίου.

Το Μουσείο Lost Atlantis Experience είναι μία ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία προωθεί την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, την Ελληνική Ιστορία και Μυθολογία.

Τελικά είναι η χαμένη Ατλαντίδα το νησί της Σαντορίνης; Μύθος ή ιστορική πραγματικότητα; Αλήθεια ή ψέματα; Ίσως δεν έχει σημασία… Ίσως η Σαντορίνη είναι η απλά η Σαντορίνη και αυτό αρκεί… Είναι διαφορετική, με το δικό της ταπεραμέντο και αποτελεί από μόνη της ένας προορισμό που πρέπει κάθε επισκέπτης να δοκιμάσει έστω και για μία φορά!

Απολαύστε ένα ταξίδι στην ελληνική Ιστορία, Μυθολογία, Φιλοσοφία και Γεωλογία. Στο Μουσείο, με την χρήση σύγχρονων καινοτόμων τεχνολογιών, θα έχετε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να:

Ανακαλύψετε τις αποδείξεις που συνδέουν τον μύθο της Ατλαντίδας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, μέσα από διαδραστικά βίντεο.
Μάθετε για την Ιστορία της Σαντορίνης, τον Μινωικό πολιτισμό και τον μύθο της χαμένης Ατλαντίδας.
Εξερευνήσετε το μεγαλύτερο Διόραμα της Ατλαντίδας και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της με την χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.
Ρωτήσετε τον ίδιο τον Πλάτωνα σε μορφή ολογράμματος για την φιλοσοφία και θεωρία του σχετικά με την Χαμένη Ατλαντίδα.
Ξαναζήσετε με όλες τις αισθήσεις σας τον σεισμό, το τσουνάμι και την έκρηξη του ηφαιστείου που οδήγησαν στην καταστροφή της Ατλαντίδας μέσα από μια ανεπανάληπτη 9D εμπειρία.