Πολυλίμνιο: Στη λίστα με τις κορυφαίες υπαίθριες δραστηριότητες στον κόσμο!

Σε μία από τις κορυφαίες θέσεις των καλύτερων δραστηριοτήτων στη φύση παγκοσμίως βρίσκεται το Πολυλίμνιο στη Mεσσηνία, κατακτώντας το βραβείο Travelers’ Choice Best of the Best, το οποίο απονέμεται σε λιγότερο από το 1% των 8 εκατ. καταχωρίσεων του Tripadvisor, υποδηλώνοντας το υψηλότερο επίπεδο αριστείας στα ταξίδια.

Πολυλίμνιο: Στη λίστα με τις κορυφαίες υπαίθριες δραστηριότητες στον κόσμο!

Το Πολυλίμνιο βρίσκεται στον Νομό Μεσσηνίας, στην κοινότητα Χαραυγής του Δήμου Μεσσήνης. Είναι ένα σύμπλεγμα από λίμνες, οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες.

Η Χαραυγή της Δημοτικής Ενότητας Βουφράδος, βρίσκεται μεταξύ Μεσσήνης και Πύλου και απέχει 32 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Στην Καζάρμα υπάρχει πινακίδα που οδηγεί στη Χαραυγή και το Πολυλίμνιο.

Ειδικότερα, το Πολυλίμνιο κατέκτησε την 22η θέση στην παγκόσμια Λίστα, καθώς το προτιμούν οι λάτρεις της πεζοπορίας, κυρίως λόγω της εκπληκτικής ομορφιάς της φύσης. Ξεκινώντας από την Καλαμάτα, οι πεζοπόροι με τον οδηγό τους, διασχίζουν ένα στενό μονοπάτι όπου στο τέλος του ανακαλύπτουν έναν εντυπωσιακό καταρράκτη, περίπου 30 μέτρων, κρυμμένο βαθιά μέσα στο φαράγγι του Πολυλιμνίου.

Στη βάση των καταρρακτών, σχηματίζεται μία γαλαζοπράσινη λίμνη, η οποία μοιάζει να έχει βγει από εξωτική ταινία. Σε αυτό το μαγευτικό τοπίο, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν, να γνωρίσουν την περιοχή και να κλείσουν τη μέρα τους ιδανικά, με ειδυλλιακές στιγμές και φρέσκα φρούτα.

ΦΩΤΟ: www.tripadvisor.com