Εκεί που έζησε ο Άγιος Παύλος και υπάρχουν Μνημεία της Φύσης

Tο παραθαλάσσιο χωριό Άγιος Παύλος βρίσκεται 58 χλμ νότια της πόλης του Ρεθύμνου, δυτικά της Αγίας Γαλήνης και πολύ κοντά στην άκρη του ακρωτηρίου Μέλισσα. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην περιοχή οδικώς από το χωριό Σαχτούρια.

Εκεί που έζησε ο Άγιος Παύλος και υπάρχουν Μνημεία της Φύσης

Οι ιδιοκτήτες γης στον Άγιο Παύλο κατάγονται κυρίως από τη Σαχτούρια. Είναι ένα ήσυχο μέρος, καλά κρυμμένο σε έναν απάνεμο κόλπο, που είναι ιδανικό για ήσυχες οικογενειακές διακοπές.

Ο κόλπος έχει μια όμορφη παραλία με καταπράσινα βαθιά νερά και υπέροχο βραχώδη βυθό. Κοντά στην παραλία μπορείτε να βρείτε μερικά δωμάτια και ταβέρνες. Επιπλέον, παρέχονται βασικές υπηρεσίες στην παραλία, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια ποδήλατα. Πάνω από την παραλία μπορείτε να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Άγιος Παύλος έζησε εδώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Ρώμη (ο θρύλος αυτός υιοθετείται και για κάποια άλλα μέρη της Κρήτης, όπως οι Καλοί Λιμένες και η Σελούδα).

Αν και η παραλία μπροστά από το χωριό είναι όμορφη, κάποιοι επισκέπτες προτιμούν τον Άγιο Παύλο για διαμονή και φαγητό, αλλά κολυμπούν στην κοντινή ειδυλλιακή παραλία με τους τεράστιους αμμουδιές. Η Ακουμιανή Γιαλιά ή Μέλισσα, όπως ονομάζεται αυτή η παραλία, βρίσκεται πίσω από το δυτικό άκρο του κόλπου του Αγίου Παύλου και θεωρείται μια από τις καλύτερες παραλίες του νομού Ρεθύμνου αλλά είναι συνήθως κυματιστή. Μπορείτε να φτάσετε εκεί μέσα από μονοπάτι που ξεκινά από τον Άγιο Παύλο.

Οι γεωλογικές πτυχές των βράχων στη θέση Απόπλυστρα, μεταξύ του χωριού Άγιος Παύλος και των Αμμολόφων της Μέλισσας είναι αξιοσημείωτα πολύχρωμες και έχουν προταθεί να καταταγούν στα Μνημεία της Φύσης της Ελλάδας.

ΦΩΤΟ: Μαρία Γεωργίου