Γλυκά Νερά Σφακίων, αλλά μόνο με πλοίο!

Τα Γλυκά Νερά είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης, με καταγάλανα νερά και ωραία βότσαλα.

Γλυκά Νερά Σφακίων, αλλά μόνο με πλοίο!

Το 2003, η παραλία κατατάχθηκε στις 20 καλύτερες στην Ευρώπη από τους London Times. Βρίσκεται 4 χλμ δυτικά της Χώρας Σφακίων και 75 χλμ νότια των Χανίων. Αυτό λέγεται έτσι λόγω του γλυκού νερού που αναβλύζει από τα βότσαλα!

Γενικά, ο μόνος τρόπος πρόσβασης στα Γλυκά Νερά είναι με πλοίο. Ωστόσο, για τους ακραίους και τολμηρούς, υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί εδώ από τη Χώρα Σφακίων (απέχει 30' από το πλησιέστερο σημείο στάθμευσης πάνω από την παραλία Ήλιγας ) και ένα άλλο μονοπάτι από το Λουτρό (60' και η πεζοπορία κοντά στην άκρη είναι αρκετά αγχωτική).

Παρά την αγχωτική θέα, το μονοπάτι είναι ασφαλές καθώς συχνά συντηρείται από τις τοπικές αρχές, καθώς αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.

Υπάρχει μια μικρή ταβέρνα πάνω σε έναν βράχο που πουλάει φαγητό, κρύα ποτά και κρεβάτια. Δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας νερό, αφού το νερό της πηγής είναι πόσιμο. Το νερό της θάλασσας είναι γενικά κρύο λόγω των πηγών, ακόμη και στα μέσα του καλοκαιριού. Στην παραλία υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν την πολύτιμη σκιά τους.

ΠΗΓΗ: www.cretanbeaches.com