Πόρτο: Ρομαντισμός, ιστορία και ένα ποτήρι πόρτο

Αν ψάχνεις για μια γοητευτική, ιστορική πόλη με μοναδική γεύση, μην ψάξεις πέρα ​​από το Πόρτο, με απαραίτητη την απόλαυση ενός πόρτο.

Πόρτο: Ρομαντισμός, ιστορία και ένα ποτήρι πόρτο

Ένα ταξίδι στο Πόρτο θα σου αφήσει μια αυθεντική γεύση της Πορτογαλίας. Ελικοειδή σοκάκια και παραδοσιακά χρωματιστά πλακάκια azulejo θα σαγηνέψουν και θα αλλάξουν τη διάθεσή σου.

Το Πόρτο θεωρείται μια από τις πιο όμορφες και ρομαντικές πόλεις της Πορτογαλίας. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για εξερεύνηση, όπου φιλοξενεί μερικά από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της Πορτογαλίας, όπως τον ποταμό Douro και την εξαιρετική του θέα, το Casa dos Bicos, πολλά νόστιμα πιάτα που μπορείς να δοκιμάσεις από την τοπική κουζίνα μαζί και τέλος, μπορείς να κλείσεις τη μέρα σου ένα απολαυστικό ποτήρι πορτογαλικού κρασιού σε ένα από τα πολλά wine tasting κέντρα του!

Το Πόρτο (αναφερόμενο και Οπόρτο) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, μετά την πρωτεύουσα Λισσαβώνα. Τοποθετημένη κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντόρου (Douro), στα βόρεια της χώρας, είναι ένα από τα παλαιότερα Ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1996.

Το κρασί Βίνιου ντου Πόρτου (Vinho do Porto, κρασί του Πόρτο) οφείλει το όνομά του στην πόλη του Πόρτο. Είναι μια από τις βιομηχανοποιημένες περιοχές στην Πορτογαλία.

­ΦΩΤΟ: www.wikipedia.org