Ψιλή Άμμος: Η μοναδική παραλία στην Κρήτη με ομπρέλες από ζωντανά δένδρα

Η Ψιλή Άμμος βρίσκεται 75 χλμ νότια της πόλης του Ηρακλείου και 1 χλμ δυτικά του Τσίγκουνα 

Ψιλή Άμμος: Η μοναδική παραλία στην Κρήτη με ομπρέλες από ζωντανά δένδρα

Ανατολικά από τον παραθεριστικό οικισμό Πλατιά Περάματα και προς τον Τσίγκουνα, σχηματίζεται η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής, η Ψιλή Άμμος, η οποία είναι αρκετά απομονωμένη και πολύ όμορφη. Στην παραλία υπάρχει μικρή καντίνα και λίγες ομπρέλες. Στο ανατολικό της άκρο υπάρχουν μεγάλοι λευκοί βράχοι, οι Ασπροχαράκοι.

Στην παραλία αυτή είχε προσαράξει το χειμώνα του 2010 ένα μεγάλο ρώσικο δεξαμενόπλοιο λόγω των ισχυρών ανέμων που έσπασαν τους κάβους του. Ευτυχώς κανείς δεν κινδύνευσε και δεν προκλήθηκε ρύπανση.

Η παραλία Ψιλή Άμμος βρίσκεται 75 χλμ νότια της πόλης του Ηρακλείου 1 χλμ δυτικά του Τσίγκουνα και 4 χλμ ανατολικά από τα Πλατιά Περάματα.

Πρόκειται για μια μεγάλη πολύ όμορφη παραλία με ψιλή άμμο και βότσαλα ενώ δίπλα στην παραλία υπάρχει ένας μεγάλος βράχος. Ο βυθός είναι με άμμο βότσαλο και βράχια. Η παραλία είναι οργανωμένη με καρέκλες ομπρέλες ντους τουαλέτες. Εδώ θα βρείτε τις μοναδικές στην Κρήτη ομπρέλες από ζωντανά δέντρα (μουριές) και μια φιλοξενία που κάνει την Κρήτη τόσο μοναδική.

Ακολουθώντας το χωματόδρομο για Πλατιά Περάματα από το χωριό Τσίγκουνας, λίγο παραπέρα θα συναντήσετε τις παραλίες της Παλιομάντρας με τη χοντρή άμμο και τον πετρώδη βυθό, ιδανικές για ψάρεμα.

Αν είσαστε τυχεροί, μπορεί να βρείτε σκιά από τους βράχους. Η πρώτη ονομάζεται και Βαγιές, διότι καθώς κατεβαίνετε θα δείτε ένα σπίτι με πολλούς φοίνικες (βαγιές).