Κυπαρίσσι Λακωνίας: Ένας κρυμμένος και δυσπρόσιτος... νησιωτικός παράδεισος

Το Κυπαρίσσι Λακωνίας απέχει από την Αθήνα περίπου 4 ώρες και η πρόσβαση  δεν είναι εύκολη.

Κυπαρίσσι Λακωνίας: Ένας κρυμμένος και δυσπρόσιτος... νησιωτικός παράδεισος

Μέσα σε ένα γαλήνιο και άκρως ελληνικό περιβάλλον με τα παραδοσιακά σπίτια και την όμορφη ακρογιαλιά του, το Κυπαρίσσι αυτός ο μικρός παράδεισος της Λακωνικής γης κρυμμένο πίσω από τεράστιους βράχους και μέσα στην πυκνή βλάστηση προσφέρεται για όσους θέλουν να ζήσουν τη γλυκιά ηρεμία, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν φιδωτό δρόμο μιάμισης ώρας που ξεκινάει από τη Σπάρτη, περνάει από την ενδοχώρα (το Γεράκι και τον Χάρακα) για να βγει στην ακτή, όπου θέλει προσοχή στην οδήγηση. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, αυτός ο παραδοσιακός οικισμός ήταν προσβάσιμος μόνο δια θαλάσσης ή με τα πόδια, μέσω ενός απότομου ορεινού μονοπατιού.

Παλαιότερα υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά στα μέσα της δεκαετίας του ’90 μάλλον κρίθηκε ασύμφορη και σταμάτησε. Ο τελικός προορισμός όμως, θα σας αποζημιώσει με τα μαγευτικά, παρθένα φυσικά τοπία του, καθώς πρόκειται για ένα ησυχαστήριο ηρεμίας και γαλήνης.

Στη διαδρομή σας λίγο πριν φτάσετε στο Κυπαρίσσι θα αντικρίσετε τα μικρά γραφικά σπιτάκια του οικισμού σε συνδυασμό με το απέραντο γαλάζιο που μοιάζει να απλώνεται χωρίς τελειωμό.


Οι επιλογές δεν είναι πολλές ωστόσο θα σας ικανοποιήσουν και με το παραπάνω.
Οι δυο παραλίες είναι η Μεγάλη και Μικρή Άμμος, με πεντακάθαρα νερά και το λευκό βότσαλο. Είναι ιδανική και για παιδιά, ενώ μπορείτε να την προσεγγίσετε με τα πόδια από το οικισμό.

Η απόλυτη μαγεία όμως βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά. Η παραλία της Αγίας Κυριακής είναι μια καταγάλανη ακτή με ήσυχα, ζεστά νερά και υπέροχο βυθό.
Η θέα προς τον παραδεισένιο οικισμό και το Αιγαίο πέλαγος είναι αναμφίβολα μοναδική!

Πίσω από την παραλία της Αγίας Κυριακής, υπάρχει ένα σπήλαιο που αξίζει να εξερευνήσετε, με προσοχή βέβαια καθώς αποτελεί ένα καταφύγιο για τα ψάρια ώστε να γεννάνε τα αυγά τους.

Κλείστε την ημέρα σας, στο μαγευτικό αυτό χωριό με μια βόλτα στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου, όπου αγκυροβολούν τα σκάφη.

Foto: tripadvisor