Mαγγανάρι, από τις ωραιότερες και πιο ήσυχες παραλίες του Αιγαίου

Στην Ίο των δεκάδων όμορφων παραλιών ξεχωρίζει ο Μυλοπότας του ξεφαντώματος και της διασκέδασης και το Μαγγανάρι της χαλάρωσης και της απόλαυσης.

Mαγγανάρι, από τις ωραιότερες και πιο ήσυχες παραλίες του Αιγαίου

Το Μαγγανάρι στην Ίο είναι ένας επίγειος παράδεισος και πλέον έχει και εύκολη πρόσβαση οδικώς. Δεν πρόκειται για μια παραλία αλλά για πολλές που μπλέκονται σε μικρούς αμμουδερούς κολπίσκους και σχηματίζουν 3 μεγάλες παραλίες και πάρα πολλές μικρότερες. Γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμος είναι απλά πανέμορφα και ιδανικά είτε για οικογένειες είτε για ζευγάρια.

Η διαδρομή από τη Χώρα στο Μαγγανάρι είναι η μεγαλύτερη που μπορεί να κάνει κάποιος στο νησί, από τη μία άκρη στην άλλη, με θέα τη Σαντορίνη. Στο Μαγγανάρι μπορείτε να βρείτε δύο ταβέρνες που διαθέτουν δωμάτια και τίποτα περισσότερο, ενώ σε περίπτωση που μείνετε εκεί θα είστε μόνοι όταν θα φύγει το τελευταίο λεωφορείο για τη χώρα.

Αυτό το μέρος βρίσκεται 23 χιλιόμετρα από τη Χώρα (πρωτεύουσα του νησιού της Ίου). Λόγω της παρουσίας υψηλών κυμάτων, υπόγειων ρευμάτων και πτώσεων βάθους σε όλες σχεδόν τις αμμουδιές του νησιού, το Mαγγανάρι είναι ιδανικό για παιδιά και αρχάριους κολύμβησης. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της παραλίας είναι τα καθαρά της νερά που έχουν κατ' επανάληψη βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία.

Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες, αποδυτήρια, αλλά και παρθένα μέρη για να στήσετε την ομπρέλα σας, καθώς δεν υπάρχει φυσική σκιά. Για να φτάσουν στην παραλία, οι ταξιδιώτες παίρνουν λεωφορείο από τη Χώρα ή τον Μυλοπότα, πλοίο από το λιμάνι, ιδιωτικό αυτοκίνητο ή ταξί. Νωρίς το πρωί είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε αυτό το μέρος.

Στο Μαγγανάρι, γυρίστηκαν οι πιο συναρπαστικές σκηνές από την ταινία "The Big Blue" (1988).