Στο Αμμούδι της Κρήτης τρεις φανταστικές παραλίες για όλα τα γούστα!

Το Αμμούδι είναι ένα σύμπλεγμα τριών κόλπων που βρίσκεται στην περιφέρεια του χωριού Λευκόγεια, 32 χλμ νοτίως του Ρεθύμνου και 4 χλμ ανατολικά του Πλακιά, στην έξοδο του ρέματος Ελληνικού.

Στο Αμμούδι της Κρήτης τρεις φανταστικές παραλίες για όλα τα γούστα!

Για να πάτε εκεί θα πρέπει να οδηγήσετε από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που ξεκινάει από τα Λευκόγεια ή από τον χωματόδρομο που οδηγεί ανατολικά από το Δαμνόνι.

Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος από τα Λευκόγεια σταματάει στην πρώτη παραλία της περιοχής, το Μεγάλο Αμμούδι ή απλώς Αμμούδι. Είναι ελαφρώς οργανωμένη με ομπρέλες, ταβέρνα, κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και σχολή κατάδυσης. Χαρακτηριστικό της είναι η μεγάλη γλιστερή πλακούρα στο μέσο της παραλίας, αλλά στα άκρα έχει χοντρή λευκή άμμο. Κοντά στην παραλία υπάρχουν αλμυρίκια, όπου μπορείτε να βρείτε σκιά. Μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα χειμώνα και καλοκαίρι με ένα ποτό ή μια ρακί με μεζέ.

Μόλις 200μ. δυτικά του Αμμουδίου, κατά μήκος του χωματόδρομου που οδηγεί στο Δαμνόνι, θα βρείτε ένα πλάτωμα που σταθμεύουν αυτοκίνητα και έχετε ωραία θέα στο Δαμνόνι. Ακριβώς εκεί, στο αριστερό σας χέρι θα δείτε μια μικροσκοπική παραλία με άμμο, τυρκουάζ νερά και ένα βράχο μέσα στη θάλασσα, περιορισμένη ανάμεσα σε δύο επιμήκεις βράχους. Η παραλία αυτή ονομάζεται Κλεισίδι και είναι ιδανική επιλογή τις σπάνιες φορές που δεν έχει κόσμο.

Δίπλα είναι το Αμμουδάκι από τις ωραιότερες παραλίες της Νότιας Κρήτης, αλλά πρέπει να κάνετε καταρρίχηση, όχι πολύ επικίνδυνη, τρομάζει όμως η κατακόρυφος βράχος που πρέπει να κατεβείτε.

Τα γαλαζοπράσινα νερά και η φανταστική χοντρή λευκή άμμος, κάνουν τη μικρή αυτή παραλία αγαπημένο προορισμό των γυμνιστών. Μάλιστα εκεί υπάρχει μια μικρή καντίνα, η οποία εξυπηρετεί τους λουόμενους και ενοικιάζει ομπρέλες.

Δυτικά υπάρχει μια σπηλιά με καταγάλανα ρηχά νερά και μια παραλίτσα στο βάθος της. Στο άλλο άκρο, υπάρχει μια τρύπα κάτω απ' το νερό που ενώνει το Αμμουδάκι με το Κλεισίδι. Έτσι, μπορείτε να βρεθείτε από την μια παραλία στην άλλη μόνο με μια βουτιά!

Με πληροφορίες από το www.cretanbeaches.gr