Τριήμερες εκδρομές σε Άνδρο, Κέρκυρα, Ναύπλιο

Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προτείνουμε την Άνδρο, την  Κέρκυρα και το Ναύπλιο

Τριήμερες εκδρομές σε Άνδρο, Κέρκυρα, Ναύπλιο

Άνδρος
Η Άνδρος είναι ένα νησί μεγάλο, γεμάτο αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά. Από τον Ζόρκο και το Βιτάλι στα βόρεια μέχρι τα Άχλα και τα Γυάλια ανατολικά. Επισκεφτείτε τη διάσημη παραλία Της Γριάς το πήδημα, το Συνέτι και το Παραπόρτι.

Σχεδόν καμία παραλία δεν είναι οργανωμένη, κι αυτό είναι καλό και κακό συνάμα. Αξίζει να περιπλανηθείτε και στην ανδριώτικη Χώρα, που είναι χτισμένη σε χερσόνησο με θάλασσα δεξιά και αριστερά και δεν επιτρέπονται οχήματα, ενώ ο κεντρικός πεζόδρομος συγκεντρώνει τα αξιοθέατα και όλη την εμπορική κίνηση. Υπάρχει και θερινός κινηματογράφος.

Αριστερά από τη Χώρα, σχεδόν κολλητά, βρίσκεται το Νημπορειό, ένας μεγάλος κόλπος, γεμάτος με ορόσημα της πλούσιας ανδριώτικης ιστορίας.


Κέρκυρα
Η Κέρκυρα προσφέρεται για road trip. Ξεκινώντας από τον Βορρά, κάντε μια πρώτη στάση στην Παλιά Περίθεια, ένα χωριό πετρόχτιστο και ατμοσφαιρικό, που δεν έχει μόνιμους κατοίκους, αλλά μένει ζωντανό χάρη στις ταβέρνες που λειτουργούν τις γιορτές και τα τριήμερα.

Αν σας αρέσει η φύση, περάστε από τους καταρράκτες των Νυμφών, ενώ δυτικά, βρίσκονται οι διάσημες δίδυμες παραλίες Πόρτο Τιμόνι και Λιμνί, που χωρίζονται από μια λεπτή λωρίδα γης. Θα πρέπει να περπατήσετε σε ένα μονοπάτι με πέτρες. Μη χάσετε τη μαγική παραλία του Ίσσου, στη νότια Κέρκυρα. Αμμόλοφοι, κέδροι, θάλασσα, ουρανός και ορίζοντας.


Ναύπλιο

Μια τυπική μέρα στο Ναύπλιο έχει βόλτες, με τα πόδια ή με ποδήλατο, στα στενά δρομάκια. Θα ανεβείτε τις δρομόσκαλες που οδηγούν στην Άνω Πόλη και στη γειτονιά του Ψαρομαχαλά, θα κάνετε ψώνια και θα διαβάσετε στα κτίρια γύρω σας όλη την ιστορία του Ναυπλίου, αφού αρχαία και ενετικά τείχη συνυπάρχουν με τζαμιά και νεοκλασικά κτίρια και μαρμάρινα λιοντάρια με οθωμανικές κρήνες σε… ενετικό στιλ.

Τα δε κτίρια που θα τραβήξουν το βλέμμα σας αφορούν την εποχή που πρωτοδημιουργήθηκε το ελληνικό κράτος και σε κάποια απο αυτά συνέβησαν τα σημαντικότερα γεγονότα της νεοελληνικής ιστορίας.

Το Βουλευτικό στην πλατεία Συντάγματος, ήταν η πρώτη Βουλή των Ελλήνων, στον Άγιο Γεώργιο χρίστηκε ορθόδοξος ο Όθωνας πριν στεφθεί βασιλιάς και στο Παλαμήδι φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης, κατηγορούμενος από τους Βαυαρούς αντιβασιλείς για προδοσία.