Σίφνος: Κυκλαδίτικη ομορφιά, γραφικά σοκάκια, ελκυστικές παραλίες

Η Σίφνος απέχει μόλις 2-2.30 ώρες από τον Πειραιά και είναι ιδανικός προορισμός για Σαββατοκύριακο...

 

Σίφνος: Κυκλαδίτικη ομορφιά, γραφικά σοκάκια, ελκυστικές παραλίες

Αν υπάρχει ένα χωριό του νησιού που πρέπει να επισκεφτείτε, αυτό είναι σίγουρα το Κάστρο, το οποίο αποτελεί εξαιρετικό δείγμα ενετικής περιόδου. Δείτε το αρχαίο τείχος, τις κολώνες και κάντε ένα ταξίδι στο χρόνο. Μην ξεχάσετε το γραφικό εκκλησάκι Εφταμάρτυρος που προσφέρει άπλετη θέα στο πέλαγος. Βορειότερα θα βρείτε και την Παναγιά την Πουλάτη που συνιστά ιδανικό σημείο για βουτιές από τα βράχια.

Επόμενη στάση η Χρυσοπηγή, μία βραχώδης νησίδα που συνδέεται με το νησί με μία μικρή γέφυρα. Πάνω της λειτουργεί το μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής, το οποίο γιορτάζει της Αναλήψεως με ένα γιορτινό πανηγύρι. Μόλις φτάσετε θα καταλάβετε γιατί αποτελεί το πιο πολυφωτογραφημένο και δημοφιλές σημείο της Σίφνου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, πρόκειται για ένα μικρό μουσείο στην καρδιά του Κάστρου που περιλαμβάνει εξαιρετικά γλυπτά και κεραμικά από τη Γεωμετρική ως και την Ελληνιστική περίοδο της περιοχής. Μην παραλείψετε να ξεναγηθείτε και στα εξωτερικά εκθέματα της Ακρόπολης του Αγίου Ανδρέα

Εργαστήρια αγγειοπλαστικής θα συναντήσετε σε διάφορα σημεία του νησιού. Μάθετε τα μυστικά της τέχνης και αγοράστε περίτεχνα χρηστικά οικιακά σκεύη, όπως το μαστέλο, το τσικάλι, το κουρούπι, η κανάτα και η φουφού.

Για τα μπάνια μας ξεκινάμε με τον Πλατύ Γιαλό, μια από τις μεγαλύτερες παραλίες όχι μόνο του νησιού αλλά και των Κυκλάδων. Αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή των επισκεπτών του νησιού και διαθέτει καλή οργάνωση με ταβερνάκια, beach bar και εργαστήρια αγγειοπλαστικής.

Το Βαθύ, από την άλλη, είναι ένας γραφικός κόλπος με λεπτή άμμο, βραχάκια και καταγάλανα ρηχά νερά, ιδανικά για οικογένειες με παιδάκια. Βρίσκεται στα δυτικά, 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Απολλωνία ενώ πάνω στην παραλία βρίσκεται και το όμορφο εκκλησάκι των Ταξιαρχών (16ου αι), που γιορτάζει με πανηγύρι 3 φορές το χρόνο (Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο).

Εξαιρετική και πιο δημοφιλής επιλογή αποτελεί η Χρυσοπηγή. Διαθέτει κρυστάλλινα νερά, προσφέρει ηλιοθεραπεία στα βράχια και όλα αυτά με φόντο το μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής.