Σπέτσες: Κοσμοπολίτικη, αλλά και αυθεντική

Στις Σπέτσες συναντάς απίστευτες αντιθέσεις, που δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Οι Σπέτσες είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα και ιστορικά νησιά του Αργοσαρωνικού και βρίσκονται απέναντι από το γνωστό τουριστικό θέρετρο Πόρτο Χέλι.

Σπέτσες: Κοσμοπολίτικη, αλλά και αυθεντική

Αρχοντόσπιτα και καρνάγιο, λευκοντυμένους σκίπερ με ηλιοκαμμένους καραβομαραγκούς που μαστορεύουν τα σκαριά της επόμενης Αρμάτας. Μυρωδιές από τα βερνίκια των ταρσανάδων σμίγουν με το άρωμα του πεύκου και των λουλουδιών. Αρώματα και χρώματα του κόκκινου, του πράσινου και του γαλάζιου στο κόντρα στο λευκό του νησιού.

Όπου κι αν πας συναντάς εκπλήξεις. Αυλές με τα περίφημα βοτσαλωτά: δελφίνι, άγκυρα, σκοινιά, καΐκι, κανόνι, γοργόνες, φρεγάτες με φουσκωμένα πανιά. Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα των κοσμικών και των γαλαζοαίματων απέναντι στην μελαγχολική ατμόσφαιρα του παλιού λιμανιού η μυρωδιά των πούρων με την αλμύρα της θάλασσας.

Στη Ντάπια τα ασπροκόκκινα water taxi βάζουν μπροστά τις μηχανές για να περάσουν απέναντι στην Κόστα . Στην άλλη άκρη, η Παναγιά η Αρμάτα -που έκανε το θαύμα της το 1822 και σώθηκε το νησί από τους Τούρκους- περιμένει τα βεγγαλικά της 8ης Σεπτεμβρίου.

Απαλλαγμένο το νησί από τα αυτοκίνητα, προσφέρεται για ανοιξιάτικα weekends με άρωμα εποχής και είναι δύσκολο να αντισταθείς στη βόλτα με αλογάκι ή στην μπόλικη ζάχαρη άχνη από τα αμυγδαλωτά.

Παραλίες στις Σπέτσες

Οι Σπέτσες έχουν πανέμορφες παραλίες με καθαρά, τιρκουάζ νερά. Αμμώδεις ή βοτσαλωτές, σχεδόν όλες είναι οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ αρκετές διαθέτουν beach bar για να απολαύσεις το ποτό σου. Σε κάποιες μπορείς να κάνεις και θαλάσσια σπορ! Το Ferryhopper προτείνει τις εξής παραλίες στις Σπέτσες:

  • Άγιος Μάμμας: Η πιο κοντινή παραλία στη Χώρα των Σπετσών. Έχει μεγάλη αμμουδιά και ρηχά νερά και προτιμάται από οικογένειες με παιδιά.
  • Άγιος Νικόλαος: Όμορφη, μικρή παραλία κοντά στο παλιό λιμάνι. Έχει δροσερά νερά και άμμο και ενδείκνυται για όσους αναζητούν ησυχία χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθούν από την πόλη.
  • Αγία Μαρίνα: Από τις πιο κοσμοπολίτικες και γνωστές παραλίες των Σπετσών. Έχει πολλές παροχές για τους επισκέπτες, μαγαζιά για φαγητό και ποτό και υποδομές για θαλάσσια σπορ.
  • Κουνουπίτσα: Όμορφη, μικρή παραλία κοντά στο λιμάνι των Σπετσών, με πεντακάθαρα νερά και χρυσή άμμο.
  • Αναργύρειος Σχολή: Γνωστή παραλία του νησιού με γαλάζια νερά και βότσαλα. Είναι οργανωμένη, με ομπρέλες, υποδομές για θαλάσσια σπορ, beach bar και ταβέρνες.
  • Αγία Παρασκευή: Ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία στις Σπέτσες. Τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά και η πλούσια βλάστηση που την περιβάλλει συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Διαθέτει μπαρ και είναι προσβάσιμη με τα πόδια και με καΐκι.
  • Λιγονέρι: Ό,τι πρέπει για ήρεμες στιγμές και απομονωμένες βουτιές. Έχει βότσαλα και άμμο, δεν είναι οργανωμένη και προσεγγίζεται από χωματόδρομο.
  • Ζωγεριά: Μία από τις ωραιότερες παραλίες στις Σπέτσες. Η πυκνή βλάστηση, τα πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σε μαγέψουν. Ιδανική για όσους αναζητούν πιο χαλαρές στιγμές.
  • Βρέλλος: Σχετικά μικρή παραλία με υπέροχα κρυστάλλινα νερά και βότσαλα. Είναι πλήρως οργανωμένη και διαθέτει beach bar.
  • Άγιοι Ανάργυροι: Είναι η μεγαλύτερη και ίσως η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού. Βρίσκεται στα δυτικά και διαθέτει άμμο, καταγάλανα νερά, ομπρέλες και υποδομές για θαλάσσια σπορ.
  • Ξυλοκέριζα: Βρίσκεται στα νότια των Σπετσών και είναι οργανωμένη με ομπρέλες. Έχει βότσαλα και βραχώδη βυθό που προσφέρεται για καταδύσεις.