Τοσκάνη: Για να ζήσεις σε άλλη εποχή...

Η αριστοκρατική Τοσκάνη, είναι ένας εκπληκτικός προορισμός, με τα μεσαιωνικά τοπία, τις απέραντες κοιλάδες, τα καταπράσινα πανύψηλα κυπαρίσσια, την αυθεντική  ομορφιά της και θυμίζει αναγεννησιακό πίνακα.

Τοσκάνη: Για να ζήσεις σε άλλη εποχή...

Η Τοσκάνη είναι μία περιοχή που μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι. Το καταπράσινο το τοπίο με τα αρχαία μνημεία και την απέραντη βλάστηση μπορεί να γοητεύσει και τους πιο δύσκολους ταξιδιώτες.

Η εντυπωσιακή γέφυρα Ponte Vecchio, είναι ίσως το καλύτερο σημείο της για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, κάτι που σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε. Με μία βόλτα πάνω στη γέφυρα, θα συναντήσετε όμορφα μαγαζιά, μικροπωλητές και ατέλειωτο κόσμο να περνάει.

Ανάμεσα στα λιβάδια της νότιας Τοσκάνης θα συναντήσετε μία μαγευτική εικόνα από θερμές πηγές. Τα ιαματικά λουτρά της περιοχής Maremma είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες αλλά και το φυσικό τοπίο από μικρές πισίνες που σχηματίζεται κάτω από το τρεχούμενο νερό.

Ταξιδέψτε στο Chianti με τα γραφικά χωριά και τα εντυπωσιακά κάστρα μέσα από ένα αερόστατο. Για μερικούς το να βρεθούν μέσα σε αυτά τα χρωματιστά μπαλόνια αποτελεί όνειρο ζωής.

Φλωρεντία

Η Φλωρεντία είναι η πιο τουριστική περιοχή της Τοσκάνης και ένα μέρος που μία επίσκεψη δεν είναι αρκετή για να ανακαλύψεις όλες τις ομορφιές του. Πέρα από τις αμέτρητες πλατείες, την Borgo dei Greci, την Piazza della Signoria και Republica, ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Φλωρεντίας είναι το Galleria degli Uffizi(φωτό), ένα ανάκτορο του 1560 που στεγάζει μία αξιοσημείωτη συλλογή από αναγεννησιακά έργα τέχνης. Ανεβαίνοντας στο λόφο Piazzale Michelangelo λίγο πριν τη δύση του ηλίου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα από τα πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα της πόλης.

Σιένα

Το ιστορικό της κέντρο είναι ένα από τα σημεία που έχουν ανακηρυχθεί σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η πόλη των ιπποτών βρίσκεται σε υψόμετρο 322μ. και έχει 17 γειτονιές που έχουν πάρει το όνομα κάποιου αντικειμένου ή κάποιου ζώου. Εκεί θα συναντήσεις τη διάσημη Piazza Del Campo, μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες που σφύζει κάθε μέρα από κόσμο. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται το γοτθικό Palazzo Pubblico, o πύργος του Torre del Magnia και το στολίδι της πόλης, ο Καθεδρικός Ναός Duomo di Siena, που στο εσωτερικό του υπάρχουν έργα τέχνης του Μιχαήλ Άγγελου και του Ντονατέλο.