Επτά Ελληνικές παραλίες στη λίστα της Guardian με τις 40 καλύτερες στην Ευρώπη

Οι δημοσιογράφοι της Guardian ανέδειξαν τις 40 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και ανάμεσά τους βρίσκονται επτά Ελληνικές

Επτά Ελληνικές παραλίες στη λίστα της Guardian με τις 40 καλύτερες στην Ευρώπη

Μία λίστα με τις 40 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας Guardian, ψηφίζοντας τις αγαπημένες τους. Ανάμεσά τους και επτά Ελληνικές.

Φτέρη, Κεφαλονιά

Φτάνοντας μέσω πεζοπορίας ή με μια σύντομη βόλτα με θαλάσσιο ταξί από το κοντινό ψαροχώρι Ζόλα του Αργοστολίου, η Φτέρη είναι μια εναλλακτική λύση στις πολυσύχναστες παραλίες του δημοφιλούς νησιού, όπως το Ξι και ο Μύρτος. Με φόντο λευκούς βράχους και μια δασώδη κοιλάδα, η Φτέρη παραμένει σχετικά ήσυχη χάρη στην μικρή προσπάθεια που απαιτείται για να φτάσετε εκεί, αλλά όσοι το κάνουν ανταμείβονται με το κρυστάλλινο νερό και την κατάλευκη άμμο. Καμιά φορά πολυτελή γιοτ μπορεί να ρίξουν άγκυρα, αλλά δεν υπάρχουν σνακ μπαρ ή άλλες εγκαταστάσεις, απλώς σπηλιές για να χαζέψετε, ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμοί και ψαράκια για τους λάτρεις των καταδύσεων.

Ελαφονήσι, Κρήτη

Φωτ. Shutterstock

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΦωτ. Shutterstock

Η ροζ παραλία του Ελαφονησίου με τα τιρκουάζ νερά, ήταν κάποτε το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Κρήτης. Ακόμη και σήμερα η αμμουδιά, 50 μίλια νοτιοδυτικά των Χανίων, είναι σπάνια γεμάτη κόσμο, εκτός από την κορύφωση του καλοκαιριού. Για να φτάσεις σε αυτή την παραδεισένια παραλία θα ακολουθήσεις μια ανώμαλη διαδρομή σε δρόμους με πολλές στροφές.

Σαρακήνικο, Μήλος

Φωτ. Ε. Παρούτσα

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΦωτ. Ε. Παρούτσα

Στην πιο απόκοσμη παραλία του νησιού, το Σαρακήνικο το τοπίο θυμίζει σελήνη. Αναπόφευκτα μια τέτοια εντυπωσιακή παραλία είναι δημοφιλής στους χρήστες του Instagram που έρχονται για να βγάλουν selfie πηδώντας από τα βράχια ή ποζάροντας κοντά στο μισοβυθισμένο ναυάγιο της παραλίας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί προστατευμένοι όρμοι για μεγαλύτερη ησυχία.

Πλάκα, Νάξος

Φωτ. VisualHellas

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΦωτ. VisualHellas

Η παραλία της Πλάκας, είναι αμμώδης, με μήκος 4 χλμ και προσελκύει λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Εκεί θα δείτε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και θα κλουμπήσετε στα γαλανά νερά των κυκλάδων.

Καραβοστάσι, Ήπειρος

Φωτ. Shutterstock

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΦωτ. Shutterstock

Καραβοστάσι σημαίνει "το μέρος όπου σταματά το πλοίο" και είναι το κατάλληλο όνομα για αυτόν τον απομονωμένο, πεταλόσχημο όρμο ανάμεσα σε δύο πευκόφυτα ακρωτήρια κοντά στην Πέρδικα, ένα μικρό χωριό με μια χούφτα παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν νόστιμη τοπική κουζίνα. Με απαλή άμμο και ρηχά νερά, αυτή η απομακρυσμένη παραλία είναι ιδανική για παιδιά, ενώ οι γονείς μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο paddleboarding και στο windsurfing.

Σίμος, Ελαφόνησος

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΦωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Βρίσκεται στις νότιες ακτές της Ελαφονήσου, μόλις λίγα λεπτά με το φέρι μακριά από τους όμορφους δρόμους της Πελοποννήσου. Αυτή η εντυπωσιακή παραλία έχει σχήμα πεταλούδας με δύο φτερά, ψιλή λευκή άμμο περιτριγυρισμένη από καθαρά νερά.

Βαγιά, Σέριφος

Φωτ. Αρχείου

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΦωτ. Αρχείου

Η Σέριφος, αν και καταγράφεται σε μύθους για τον Περσέα και επιλέχθηκε ως επιθυμητός προορισμός στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Ο Αστακός, είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά νησιά των Κυκλάδων. Όμως έχει πανέμορφες παραλίες. Όλες έχουν τιρκουάζ ή πράσινα νερά και μόλις δύο διαθέτουν οργάνωση. Η Βαγιά είναι μία από αυτές και είναι μια καλλονή. Χρυσή άμμος και δροσερά νερά.

Επτά ελληνικές παραλίες στη λίστα του Guardian με τις 40 καλύτερες στην Ευρώπη

© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Επτά ελληνικές παραλίες στη λίστα του Guardian με τις 40 καλύτερες στην Ευρώπη

Ειδήσεις σήμερα